UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-04-14 22:54

Tökéletes vb-start

Elsöprő sikerrel kezdte a divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságot az U18-as válogatott. A magyar csapat a nyitónapon 5–0-ra ütötte ki a románok korosztályos együttesét, így kitűnő helyzetből várhatja a folytatást. A következő mérkőzést vasárnap este az olaszok ellen játsszák a mieink.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huA tavalyi, szlovéniai divízió I/A csoportos búcsú óta először lépett jégre tétmeccsen az U18-as jégkorong-válogatott. A kijevi I/B-világbajnokság igazi presztízscsatával indult, a román együttes ellen kezdte meg a szereplését a csapat.

Kiütéses sikerrel kezdett az U18-as csapat a kijevi vb-n Forrás: MJSZ
Kiütéses sikerrel kezdett az U18-as csapat a kijevi vb-n Forrás: MJSZ
Az elutazás előtt a szakmai stáb tagjai és a játékosok is hangoztatták, remekül sikerült a felkészülés, jó formában várja a rajtot a társaság. Ennek már korán jelét adta Glen Williamson csapata: a harmadik perc végén szinte azonnal (6 másodperc alatt) ki is használt egy emberelőnyt; a vb első magyar gólját Szécsi Patrik szerezte . Negyven másodperccel később pedig Keresztes Levente révén a mieink meg is duplázták az előnyt. A lendület tovább tartott, a 12. percben Révész Marcell ütötte be harmadik gólunkat, s ezzel jelentős előnyben zárhatta a válogatott az első harmadot (3–0). A második játékrész is hatalmas magyar fölényt hozott, 14:3 volt a lövések aránya. A következő találat azonban csak a harmad hajrájában érkezett, az utolsó percben Révész már második gólját szerezte (4–0). Az utolsó húsz percben így a győzelem nem forgott veszélyben, csak a különbség volt kérdéses. Az első percekben hiába kapott két emberelőnyt a román válogatott, mégis a magyarok értek el újabb gólt, Dézsi Bence talált be, s mint később kiderült, ezzel a végeredményt is beállította (5–0). A válogatott tehát elsöprő sikerrel kezdte a világbajnokságot, s az első nap után természetesen az első helyen áll. Vasárnap 19 órakor a nyitónapon vereséget szenvedett olaszokkal találkozik az együttes.

U18-AS VILÁGBAJNOKSÁG, KIJEV Magyarország–Románia 5–0 (3–0, 1–0, 1–0) Gólszerzők: Révész (12.,40.), Szécsi (4.), Keresztes (4.), Dézsi (53.) A többi mérkőzésen: Japán–Ukrajna 1–0 Ausztria–Olaszország 2–1 Április 15., vasárnap 12: Ausztria–Ukrajna 15.30: Japán–Románia 19: Magyarország–Olaszország Április 17., kedd 12: Románia–Olaszország 15.30: Ausztria–Japán 19: Magyarország–Ukrajna Április 18., szerda 12: Ausztria–Románia 15.30: Magyarország–Japán 19: Olaszország–Ukrajna Április 20., péntek 12: Olaszország–Japán 15.30: Magyarország–Ausztria 19: Ukrajna–Románia

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.