UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-04-15 12:46

Esélyek, kérdőjelek

A rájátszás első két fordulóját követően élesedik a verseny a gyermekbajnokságokban. A fiúk mezőnyében három csapat is azonos pontszámmal áll az élen, míg a lányok között a százszázalékos Győrt szorosan követi a Debrecen.

B. V. – utanpotlassport.huKözeledik a szezon vége, így már az utolsó fázisban tartanak a gyermekbajnokságok küzdelmei is. Az U14-es fiúk és az U13-as leányok mezőnyében egyaránt az alapszakasz alapján hat legjobb együttes küzd az aranyéremért, ahogyan eddig is, valamennyi játéknapon két-két mérkőzést játszanak a csapatok.

Az Éles Kézisuli csapata remekelt a rájátszás második fordulójában, és harcban áll a bajnoki címért Forrás: Éles KISE
Az Éles Kézisuli csapata remekelt a rájátszás második fordulójában, és harcban áll a bajnoki címért Forrás: Éles KISE
A fiúbajnokságban szombaton rendezték a rájátszás második fordulóját, s nemhogy nem tisztult a kép az esélyeket illetően, hanem sokkal inkább kiegyenlítődött a mezőny a budapesti mérkőzések után. A szombati nap két nagy nyertese az Éles Kézisuli és a Pick Szeged gárdája lehet, hiszen két-két győzelmükkel felzárkóztak az élen álló együttesekre. Három csapat (PLER-Budapest, Éles KISE, FTC) is hat pont áll a tabella elején és a szegediek is csak egy ponttal maradnak el, tehát roppant kiélezett csata várható a hátralévő három fordulóban.

FIÚ U14-ES BAJNOKSÁG Az 1-6. helyért: PLER-Budapest–FTC 18–20, Grundfos Tatabánya–Pick Szeged 23–26, Éles KISE–FTC 25–15, Pick Szeged–Gyöngyösi KK 24–16, Éles KISE–Grundfos Tatabánya 25–24, Gyöngyösi KK–PLER-Budapest 22–35 A csoport állása: 1. PLER-Budapest 6 pont, 2. Éles KISE 6, 3. FTC 6, 4. Pick Szeged 4, 5. Grundfos Tatabánya 1, 6. Gyöngyösi KK 1

A lányok között kevésbé látszik kiegyenlítettnek a mezőny. Az eddig százszázalékos Győri ETO magabiztosan vezeti a felsőházat, a legutóbbi fordulóban is két magabiztos győzelmet arattak a zöld-fehérek. Jól kezdték rájátszást a debreceniek is, akik a második helyen állnak úgy, hogy mindössze az éllovas Győrtől kapott ki. Kissé meglepő lehet az FTC két veresége az elmúlt játéknapon, a ferencvárosiak egyaránt egygólos vereséget szenvedtek a Kozármisleny és a Debrecen ellen is.

LEÁNY U13-AS BAJNOKSÁG Az 1-6. helyért: EURONOVEX USE–Szeged KKSE 28–23, Kozármisleny SE–FTC 18–17, Győri Audi ETO KC–EURONOVEX USE 24–19, Debreceni SC-SI–FTC 22–21, Kozármisleny SE–Győri Audi ETO 13–27, Szeged KKSE–Debreceni SC-SI 15–24 A csoport állása: 1. Győri Audi ETO 8 pont, 2. Debreceni SC-SI 6, 3. Kozármisleny SE 4, 4. FTC 2, 5. EURONOVEX USE 2, 6. Szeged KKSE 2

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.