UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2018-04-15 21:52

Ez duplán fájt

Fehéroroszországgal sem bírt az U17-es magyar női röplabda-válogatott a szófiai Európa-bajnokságon. Kőnig Gábor tanítványai a szombati bravúros pontszerzés után vasárnap 3:0-ra kikaptak, Berkó Liliána pedig megsérült.

K. N. utanpotlassport.huA győzelemmel rajtoló, aztán az oroszoktól vereséget szenvedő Fehéroroszország volt vasárnap a Kőing Gábor vezette U17-es leány röplabda-válogatott ellenfele a bulgáriai Európa-bajnokságon. A mieink a Bulgária elleni bravúros pontszerzés után jó hangulatban várták a vasárnapi találkozót. Délelőtti edzésük előtt egy vidám, táncos videót is megosztottak a közösségi média felületén, mondván: tényleg jó a hangulat a csapat háza táján. De vajon lesz-e még nagyobb a boldogság este? Ez volt a kérdés nem sokkal hét óra előtt...

Orosz győzelem, de sajnos fehér... Fotó: CEV
Orosz győzelem, de sajnos fehér... Fotó: CEV
Szabó Lili szervái után 4:1-re vezettük, hatnál viszont már egál volt. Fej-fej mellett haladt a két csapat, hol itt, hol ott ért földet a labda. A második szünet után öttel megléptek a fehéroroszok, és be is húzták az első szettet. A második játszma ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Szinte azonnal négypontos hátrányba kerültük, amit ugyan sikerült ledogozni, ám a technikai szünet után újra a fehéroroszok vették át az irányítást. Kőnig Gábor igyekezett frissíteni a csapaton, és beküldte Stollár Szonját. Ez jó húzásnak bizonyult, hiszen feljöttünk mínusz egyre, ám csak ideiglenesen, ellenfelünk a szett végére megint ellépett. Innen kellett volna felállni. A magyarok a korábbi meccseken megmutatták, hogy tudnak küzdeni, szóval a fehéroroszok ott követték volna el a legnagyobb hibájukat, ha ezt a meccset megnyertnek tekintették volna. De nem tekintették. Csapatunk 13:13-ig partiban is volt, ám ezután viszont jött az a fránya nyitásfogadás... Küzdöttek a lányok becsülettel, de a fehéroroszok vezetése innentől már stabilizálódott, és sikerült is megtartaniuk a játékrész végéig. A meccs utolsó perceiben ráadásul Berkó Liliána térde megsérült. A folytatásban ellenfelünk lezárta a meccset, 3:0-ra győzött és fellépett a továbbjutást érő 2. helyre.
A kép csalóka, nem a fehéroroszok, hanem a mieink hasaltak el Fotó: CEV
A kép csalóka, nem a fehéroroszok, hanem a mieink hasaltak el Fotó: CEV
  „Érződött a csapat teljesítményén, hogy a tegnapi meccs nagyon sokat kivett a lányokból. Berkó Lilinek mielőbbi felépülést kívánok” − értékelt szűkszavúan a kapitány, Kőnig Gábor Hétfőn szünnap, kedden pedig jöhet Szerbia.  

LEÁNY U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZÓFIA, CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ Magyarország–Fehéroroszország 0:3 (-20, -18, -7) Magyarország: Stollár, Manninger, Sziládi (8), Araczki (1), Vecsey (4), Kertész (liberó), Boskó (3), Berkó, Kiss (8), Tatár (1), Orosz (9), Szabó (3) Szövetségi edző: Kőnig Gábor A csoport többi találkozóin: Oroszország−Szerbia 3:1, Bulgária−Szlovénia 1:3 A csoport állás: 1. Oroszország 7 pont, 2. Fehéroroszország 6 (szett: 7−4), 3. Szlovénia 6 (7−5), 4. Bulgária 4, 5. Szerbia 3, 6. Magyarország 1

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.