UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2018-04-16 20:21

Fejfrissülés

A hétfői nap a pihenésről szólt az U17-es leány Európa-bajnokság résztvevői, így a magyar csapat számára is. Kőnig Gábor tanítványai edzés helyett városnézésen voltak, hogy testben és lélekben is felfrissüljenek a keddi, szerbek elleni meccs előtt.

K.N. utanpotlassport.huA mai nap a pihenésről szólt a magyar U17-es leányválogatott számára a Szófiában zajló Európa-bajnokságon. Kőnig Gábor tanítványai három vereséggel rajtoltak a tornán, ám az eddig lejátszott három mérkőzésen voltak biztató jelek, különösen a házigazda bolgárok ellen, mely találkozón pontot szerzetek a lányok, és a csak a bíró hatható közreműködése akadályozta meg a magyar csapatot abban, hogy megszerezze első győzelmét a tornán. „A terv az volt, hogy az egész tornán lazán, és könnyedén játsszanak a lányok, ám sajnos, ez nem mindig sikerült. A nyitómeccsen, a szlovénok ellen különösen érződött a görcsösség, mintha megijedtek volna a játékosok, hogy ez egy Európa-bajnokság” − mondta Kőnig Gábor.

A három vereség ellenére azért volta oka örömre a lányoknak Fotó: CEV
A három vereség ellenére azért volta oka örömre a lányoknak Fotó: CEV
A második mérkőzésre aztán sikerült levetkőzni a görcsösséget, és a magyar csapat nagyszerű produkciót nyújtott. Az első és a harmadik szettet is megnyerték a lányok, és ha ez a torna nem Bulgáriában, hanem mondjuk idehaza van, könnyen elképzelhető, hogy nem egy pontot szerez csapatunk... Mindenesetre jót tett ez a meccs lányaink  önbizalmának. Másnap dalolva, táncolva készültek az esti, fehéroroszok elleni összecsapásra. De hiába a visszanyert önbizalom, ha elfogy az erő. A bolgárok elleni meccs ugyanis túl sokat vett ki  Kőnig Gábor tanítványaiból, s ez erősen kihatott a fehéroroszok elleni küzdelemre. „Nagyon tompák voltak a lányok a fehéroroszok ellen. A bolgárok ellen mutatott játékkal nyerhető meccs lett volna, de sajnos attól nagyon elmaradtunk. Ráadásul Berkó Lili sérülése valósággal sokkolt mindenkit. Az utolsó három labdamenetet a sírás határán játszották le a lányok, aztán mikor véget ért a meccs, szinten mindenkinél eltörött a mécses. Lilinek nagy fájdalmai voltak, ám a kórházból kijövet már sokkal jobb hangulatban volt, ami a többi játékosra is kedvezően hatott.” Hétfőn, a hivatalos szünnapon kimentő kaptak a játékosok. Edzőjük látta, hogy semmi értelme az edzésnek, inkább a fizikai és még inkább a lelki feltöltődésre helyezte a hangsúlyt, ezért a csapat a városban töltötte a napot. A hátralévő két meccsen óriási bravúr kellene a továbbjutáshoz. Inkább a tisztes helytállás a csapat célja, és az, hogy a sérült Berkó Liliért játszanak a lányok. Kedden tehát jön tabellán a magyarok előtt álló Szerbia, majd szerdán az utolsó csoportmeccs, az egyelőre élen álló oroszok ellen. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.