- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Műúszás – valódi siker

K. N. utanpotlassport.hu [1] „Egy biztos: műúszó magyar bajnokságon ilyen sok néző még nem volt”− értékelte jó érzéssel a hétvégét Iker Bernadett a szövetség elnöke. Mondhatni tehát, hogy sikeres volt a műúszó országos bajnokság masters, felnőtt és utánpótlás versenye. Két hete már rendeztek műúszó bajnoki versenyt a Duna Arénában, ám akkor a junior és a gyermek kategória volt porondon.

Boldog versenyzők a díjátadón Fotó: MSZUSZ [2]

Boldog versenyzők a díjátadón  •  Fotó: MSZUSZ

A szombaton és vasárnap lebonyolított masters-, felnőtt- és juniorversenyen a Duna Aréna lelátójának egyik oldala szinte teljesen megtelt nézőkkel. A viadalt a szövetség nyílt bajnokságként hirdette meg, így a magyar versenyzők mellett belga, bolgár, finn, svéd és osztrák szinkronúszók is versengtek az érmekért.

Az utánpótlás korosztály (U15) páros versenyét a Teravágimov Virág és Urbán Rézi (H2O SE) alkotta duó, az egyéni bemutatót Urbán Rézi (H2O SE), míg a kombinációs kűrt a BVSC-Zugló csapata nyerte. A felnőttek egyéni számát Fodor Adél (H2O SE), a kombinációs kűrben pedig a H2O SE együttese bizonyult a legjobbnak.

Ez azonban még csak a kezdet volt, a java még hátra van. Május 18. és 20. között műúszó világkupát rendez a magyar főváros, a helyszín pedig természetesen a Duna Aréna lesz. Sőt, ha ez még mindig nem lenne elég, július 18. és 22. közt a világbajnokságnak is hazánk ad otthont. Aki eddig nem ismerte ezt a sportágat, idén mindent megtudhat róla.

További korosztályos hírek MŰÚSZÁSBAN [3] a sportági aloldalunkon.