UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2018-04-17 22:46

Álomból rémálom

Remekül kezdte a magyar U17-es leányválogatott a szerbek elleni Európa-bajnoki mérkőzést, ám az első szettben mutatott játék szépen lassan megváltozott. A második felvonás nagy részében még kitartott a magyar csapat lendülete, aztán a szerbek magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak, és legyőzték a magyarokat, akik így már biztosan nem juthatnak tovább csoportjukból.

K. N. utanpotlassport.huA hétfői, röplabdamentes nap után kedden Szerbiával nézett farkasszemet a magyar U17-es leányválogatott a szófiai Európa-bajnokságon. A Kőnig Gábor vezette csapat a kedd esti meccsig nyeretlen volt a tornán, Bulgária ellen azonban pontot tudtak szerezni a lányok, miután heroikus közdelemben 2−2 után döntő szettben maradtak alul a házigazda ellen. Kőnig a hétfői napot a kikapcsolódásnak szentelte, és bevitte a lányokat Szófia belvárosába, hogy testileg és lelkileg felfrissüljenek. Rá is fért a csapatra egy kis röplabdamentes nap, a fehéroroszok ellen ugyanis már nagyon fásultan játszottak Vecseyék, Berkó Lili pedig horrorisztikus sérülést szenvedett, ami különösen megviselte az egész társaságot.

Volt oka örömre Kőnig Gábor tanítványainak, főleg az első két szettben Fotó: CEV
Volt oka örömre Kőnig Gábor tanítványainak, főleg az első két szettben Fotó: CEV
Az előjelek tehát elég vegyesek voltak a Szerbia elleni meccset megelőzően. A magyar lányok nagyon elszántan, hatalmas elánnal vetették bele magukat a mérkőzésbe, aminek meg is lett az eredménye, hiszen 25:19-re megnyerték az első szettet a mieink. A kezdés ennél jobbra nem is sikeredhetett volna. A lendület tovább tartott, a második felvonást is ellentmondást nem tűrően nyitották Kőnig tanítványai. Már hat ponttal is vezettek a lányok (12:6), amikor porszem került a gépezetbe. Ezt még sikerült eltávolítani, és a szerb egyenlítést követően, Orosz Bianka szerváival újra három pont volt a magyar lányok előnye. Sajnos, azonban eddig tartott a magyar szufla, 20:20 után a szerbek vették át a mérkőzés irányítását, és meg is nyerték a második felvonást. A harmadik szett elején pedig már mintha csak déli szomszédaink lettek volna a pályán, 7:1-re elhúztak. A magyarok küzdöttek becsülettel, és némi eredménnyel is, hiszen sikerült mínusz egyre is feljönniük a lányoknak, ám szerbek tudták, mikor kell kapcsolni, és ennél közelebb már nem engedték magukhoz csapatunkat. A negyedik szettben mintha az előző játszmát koppintották volna le a szerbek, 5:1-el nyitottak, így megint nekünk kellett az eredmény után futnunk. Ez részben sikerült, hiszen tizenhatnál utolértük őket. Ekkor fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd néhány másodpercig a vezetést is sikerült átvennie csapatunknak, aztán megint jött egy játékvezetői tévedés, és megint a mi kárunkra. Ez végleg megpecsételte a magyar csapat sorsa, hiszen ettől fogva Szerbia már nem engedte ki a kezéből a vezetést, és a végén egy ásszal a kezünkbe adta a hazafelé szóló repülőjegyet. Küzdésből jelesre vizsgáztak a lányok, ez viszont eredményességben megint nem mutatkozott meg, így már biztosan nem juthat tovább a magyar együttes. Pontunk már van, és még egy meccsünk, amelyen a csoportelső oroszokkal találkozunk. A lányok a becsületükért és a sérült Berkó Liliért küzdenek majd. „Úgy vélem ma a lányok kihozták magukból a maximumot. Ahogyan az első, és a második szett feléig játszottak, bárkivel felvennék a versenyt a világon. Sajnos, aztán a bizonytalankodások végzetesnek bizonyultak. Úgy gondolom, hogy a harmadik és a negyedik játszmában is volt esélyünk a győzelemre, de mintha valaki egyszerűen nem akarná, hogy megszerezzük első győzelmünket ezen a tornán" − összegzett a torna legfiatalabb szövetségi edzője, Kőnig Gábor.

LEÁNY U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZÓFIA, CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ Magyarország–Szerbia 1:3 (19, -21, -23, -22) Magyarország: Sziládi (12), Araczki (2), Vecsey (9), Kertész (liberó), Boskó (6), Kiss (8), Tatár (3), Orosz (5), Szabó (11) Szövetségi edző: Kőnig Gábor A csoport többi találkozóin: Oroszország−Szlovénia 3:1, Bulgária−Fehéroroszország 3:2 A csoport állás: 1. Oroszország 10 pont, 2. Bulgária 6 (győzelem: 3), 3. Fehéroroszország 7 (2), 4. Szerbia 6 (2) (Szettarány: 8−8), 5. Szlovénia 6 (Szettarány: 8−8), 6. Magyarország 1

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.