UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-04-17 21:01

Harc a döntőért

Miután a Bajai Bácska FKE és a Soproni Sportiskola Egyesület is továbbjutott az alsóházi keresztjátékból a fiú kadét kosárlabdázók országos bajnokságában, kiderült, hogy velük együtt melyik négy csapatnak van még esélye bejutni a májusi nyolcas döntőbe, és tovább küzdeni az aranyéremért.

Sztrik Martinutanpotlassport.hu Befejeződött a keresztjáték a fiú kadét kosárlabdázók alsóházában, így kialakult, hogy milyen párosításban küzdenek meg a csapatok a nyolcas döntőbe kerülésért. Az alsóházi keresztjátékban a keleti csoportban diadalmaskodó Bajai Bácska FKE a nyugati csoport második helyezettjét, az AKMÉ Körmendi Törpördögök gárdáját verte meg, míg a másik mérkőzésen a Zsíros Akadémia Kőbánya maradt alul a nyugati csoportot veretlenül nyerő Soproni Sportiskola Egyesülettel szemben. Ezzel eldőlt, hogy a felsőház két sereghajtója,  a Kiss Lenke KS és a MAFC kivel fog majd harcolni a döntőbeli részvétel jogáért. Cservék Csaba, a Bajai Bácska FKE vezetőedzője szerint győzelmük azért volt nagy lépés, mert a többi gárdához képest a bajai egyesület még kiscsapatnak mondható, így nincs is vesztenivalója.

A bajaiaknak a főtábla volt a cél, most a döntőbe kerülésért küzdhetnek Fotó: Bajai Bácska FKE
A bajaiaknak a főtábla volt a cél, most a döntőbe kerülésért küzdhetnek Fotó: Bajai Bácska FKE
„Szeptemberben azt mondtam a játékosoknak, hogy lépésről-lépésre kell haladnunk, a főtáblára kerülés volt a legfőbb cél. A mostani győzelem viszont még jobban motiválja a srácokat, így újabb célokat tudunk kitűzni magunk elé. Az első meccsen vesztettünk a Körmend csapata ellen. Ennek oka többek között az volt, hogy tizenkilenc hárompontos próbálkozásunk közül csupán egy ment be, valamint a második félidőben az ellenfél megzavart minket a zónavédekezéssel. Ezt a mérkőzés után természetesen kielemeztük, és a visszavágón nem is hagytuk nekik alkalmazni.  Amikor a körmendiek újra ehhez a fegyverhez nyúltak, könnyedén tudtunk pontokat szerezni ‒ magyarázta Cservék Csaba, majd a csapattagokról is ejtett pár szót. ‒ „Több kiemelkedő játékosunk is van. Ilyen például Kollár Bence, aki előtt nagy jövő állhat, hiszen mindössze három és fél éve kosarazik, de támadásban és védekezésben is kulcsszereplő. Bene Tamás az egyik legeredményesebb játékosunk, és ott van Bor Sándor, aki véleményem szerint korosztályában az egyik legjobb egy-egyező, remekül bontja meg az ellenfél védelmét.” A bajaiak a Kiss Lenke KS együttesét kapták, s első mérkőzésen, május 18-án hazai pályán fogadják a fővárosiakat. A visszavágót négy nappal később rendezik, azon a napon, amelyiken a soproniak is találkoznak a MAFC gárdájával a „hűség városában”. A döntőben szereplő csapatok névsora majd május 26-án lesz hivatalos, amikor a második párosítás visszavágója is lezajlott. Hat csapat már biztos résztvevője a finálénak: a Vasas Akadémia, az Alba Fehérvár, a Debreceni KA, a Szolnoki Sportcentrum, a Szombathelyi SI KA és a Budapesti Honvéd.
Meszlényi Róbertre (balra) és csapatára nagy feladat vár a folytatásban
Meszlényi Róbertre (balra) és csapatára nagy feladat vár a folytatásban
Természetesen Meszlényi Róbert, a soproniak szakvezetője is értékelte csapata eredményét, és beszélt honlapunknak a következő megméretésről. „Nagyon nehéz csatát vívtunk a kőbányaiak ellen, mivel előtte franciaországi túrán vettünk részt. Ezt az utat nem igazán tudták még kipihenni a játékosok, ráadásul rövid időn belül kellett lejátszanunk a keresztjáték két meccsét is, amire az ellenfél nagyon jól felkészült. Az első mérkőzésen ugyan alulmaradtunk három ponttal, viszont ez az eredmény nekünk kedvezett. Tudtuk, hogy hazai pályán nagyobb esélyünk lesz, és ezt be is bizonyítottuk. Habár az utolsó negyed előtt még egál volt a meccs, a végén sikerült tizenegy ponttal győznünk. A következő párharc sokkal nehezebb lesz, mivel a MAFC csapata jelenleg előrébb tart, mint mi, nagyobb játékerőt képvisel. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy legyen esélyünk a döntőbe kerülésre, de a legfontosabb, hogy tisztességesen helytálljunk, ahogy eddig is tettük.”

A fiú kadét kosárlabdázók keresztjátékának mérkőzései az "A" Döntőért: 2018.04.18    Bajai Bácska FKE - Kiss Lenke KS 2018.04.22    Soproni Sportiskola KA - MAFC 2018.04.22    Kiss Lenke KS - Bajai Bácska FKE 2018.04.26    MAFC - Soproni Sportiskola KA

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.