UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-04-17 22:11

Kései ébredés

Elvesztette veretlenségét az U18-as válogatott a Kijevben zajló divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A magyar csapat a harmadik fordulóban kis híján felállt a háromgólos hátrányból az ukránok ellen, de végül a hazai együttes örülhetett a 4–3-as sikerének. Az őrült keddi játéknap után négy hatpontos csapat áll az élen, jobb gólkülönbségüknek köszönhetően a mieink vezetnek.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huKitűnő mérleggel érkezett az U18-as válogatott a házigazda ukránok elleni mérkőzésre a kijevi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. Glen Williamson együttese a szombati nyitófordulóban az erdélyi magyarokat nagy számban felvonultató román csapatot, vasárnap pedig az olaszokat ütötte ki, így 9–0-s gólkülönbséggel büszkélkedhetett két forduló után.

Elvesztette veretlenségét az U18-as válogatott a kijevi vb-n Forrás: MJSZ
Elvesztette veretlenségét az U18-as válogatott a kijevi vb-n Forrás: MJSZ
A hétfői szünnapon a pihenés és a feltöltődés állt a középpontban, délelőtt szabadprogram volt, délután bowlingozni ment a társaság, este pedig rövid, átmozgató edzésen vett rész. Így hangoltak a fiúk az ukránok elleni ütközetre. Az első harmadban a hazaiak voltak fölényben, de ez az eredményen nem látszott meg. Hiába szerezte meg ugyanis a vezetést Morozov, Révész Marcell perceken belül válaszolt, így az első szünetre döntetlennel vonulhattak a felek (1 –1). A folytatásban is inkább az ukránok irányítottak, a 31. percben ismét Morozov juttatta őket előnybe. Ezt követően újra percekben belül jött a következő gól, csakhogy azt is az ukránok szerezték: Krujakov találatával kétgólos vezetéssel készülhettek a hazaiak az utolsó húsz percre. A harmadik harmad elején aztán a villámgyors ellentámadás végén már 4–1 állt az eredményjelzőn, és úgy látszott, el is dőlt a találkozó. Valószínűleg ezt mindenki így gondolta a kijevi jégcsarnokban, persze a magyar válogatottat leszámítva… Hét perccel a vége előtt Keresztes Levente szépített, majd nem sokkal később Almási Márk találata után újra feléledt a remény. Az utolsó percekben a magyar csapat mindent megtett az egyenlítésért, jókora helyzetei is adódtak, de a csoda, az egyenlítés elmaradt, így az ukránok örülhettek a végén. A keddi eredmények folytán egyébként még nyíltabbá vált a világbajnokság. Négy hatpontos csapat holtversenyben áll az élen, gólkülönbséggel a mieink vezetnek, de szinte lehetetlen megjósolni, mi lesz a hátralévő két fordulóban. Ami biztos, hogy szerdán 15.30-tól a japánok ellen lép jégre a magyar válogatott.

U18-AS VILÁGBAJNOKSÁG, KIJEV Magyarország–Ukrajna 3–4 (1–1, 0–2, 2–1) Gólszerzők: Révész (13.), Keresztes (53.), Almási (57.), illetve Morozov 2 (10., 32.), Krujakov (34.), Danyijlenko (44.) Április 14., szombat Japán–Ukrajna 1–0 Ausztria–Olaszország 2–1 Magyarország–Románia 5–0 Április 15., vasárnap Ausztria–Ukrajna 3–5 Japán–Románia 5–3 Magyarország–Olaszország 4–0 Április 17., kedd Románia–Olaszország 1–7 Ausztria–Japán 4–0 Magyarország–Ukrajna 3–4 Április 18., szerda 12: Ausztria–Románia 15.30: Magyarország–Japán 19: Olaszország–Ukrajna Április 20., péntek 12: Olaszország–Japán 15.30: Magyarország–Ausztria 19: Ukrajna–Románia A világbajnokság állása: 1. Magyarország 6 pont (12–4), 2. Ausztria 6 (9–6), 3. Ukrajna 6 (9–7), 4. Japán 6 (6–7), 5. Olaszország 3, 6. Románia 0