UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2018-04-17 14:04

Ütős mezőny

Közel száz ifjú tollaslabdázó-palánta mérte össze erejét a legutóbbi, U17-es és U11-es korosztály számára kiírt tollaslabda országos-bajokságon, a budapesti Hódos Tamás Tollaslabdacsarnokban.

K. N. utanpotlassport.huSzépszámú induló gyűlt össze a tollaslabdázók U11-es és U17-es korosztálya számára kiírt országos bajnokság budapesti versenyén. A Hódos Tamás Tollaslabdacsarnokban rendezett, kétnapos eseményre 93 játékos nevezett be. A 11 évesek mezőnyét 31, míg az idősebb korosztályt 62 versenyző képviselte. Üdítő volt látni, hogy sok új klub küldött játékosokat, ami tovább színesítette a palettát, hiszen soha, így az utánpótlás-versenyeken sem jó, ha egy adott klub, vagy játékos győzelme már a torna előtt borítékolható.

Középen a leány U17-es győztes, Mészáros Petra
Középen a leány U17-es győztes, Mészáros Petra
Három nevet azonban ki kell emelnünk a többiek közül, Palkovics Péterét, Tóth Kristófét, és Mészáros Petráét. Ők hárman voltak korosztályuk favoritjai, amit végül valamennyien igazoltak is. Palkovics az U11-es egyéni, Tóth és Mészáros pedig az U17-es egyéni versenyt nyerte meg ellentmondást nem tűrő játékkal. Tóth Kristóf aranyérmét tovább fényesíti, hogy ő még csak 14 éves, és a nála két-három évvel idősebbek ellen kellett ütőt ragadnia. A debreceniek reménysége egyébként március végén nyert már egy aranyérmet, akkor az U15-ös ob-n diadalmaskodott. A 11 évesek egyéni leány versenyét a szintén nagyon meggyőző teljesítményt nyújtó Dorozsmai Hédi nyerte, akinek a tornán játszott második meccsét érdemes kiemelni, amelyben mindössze hat játékgyőzelmet engedélyezett ellenfelének a két szett során. Hédi természetesen csoportelsőként jutott a negyeddöntőbe, majd onnét már nem volt megállás az aranyéremig vezető úton. A 13 éves Orosz Tekla most ugyan nem nyert érmet, (nem úgy két héttel korábban, hazai pályán), ám ő is a mély vízben próbált meg úszni, hiszen ellenfelei három évvel voltak idősebbek nála. Így is eljutott az elődöntő kapujába, Teklát a legjobb nyolc között Bereczkei Anna búcsúztatta, egy végletekig kiélezett, három szettes csatában. „Nagyon jó, nagyon szoros meccseket lehetett látni. A legtöbbször csak a harmadik szettben dőltek el a mérkőzések. Színvonalban különösen a párosoknál tapasztaltunk nagy emelkedést az elmúlt évekhez képest. A tizenegyévesek korosztályában ugrásszerűen nőtt a tornán résztvevők száma, s javult a mérkőzések minősége is. Palkovics Péter, aki megnyerte a versenyt, korosztályának egyik legnagyobb tehetsége. Termetileg a kisebbek közé tartozik, ám az ebből fakadó esetleges hátrányát kiválóan kompenzálja mozgékonyságával, és jó fizikumával” − értékelte a versenyt Csorba József, a szövetség elnöke. Palkovicsot egyébként az U15-ös és U17-es országos bajnok Tóth Kristófhoz hasonlította Csorba, véleménye szerint a két játékos mozgáskoordinációja, és fizikuma is átlagon felüli. Mindketten kiemelkedtek korosztályuk (Tóth ugye, egy korosztállyal feljebb indult) egyéni mezőnyéből, amit egy-egy aranyéremmel igazoltak is. További korosztályos hírek TOLLASLABDÁBAN a sportág aloldalunkon.