UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-04-18 10:39

Beköszön az ifjúság

A hajrájához érkezett a hazai férfi, illetve női élvonalbeli kézilabda-bajnokság, ezért érdemes megnézni az utánpótláskorú játékosok eddigi produkcióját a nagyok között. A lányok közül Lakatos Rita, Háfra Noémi és Kuczora Csenge is hatvan gól fölé jutott, míg a fiúk mezőnyéből Szita Zoltán emelkedett ki.

B. V. – utanpotlassport.huÁprilis közepére már a célegyenesbe fordultak a felnőtt élvonalbeli kézilabda-bajnokságok,  a nőknél mindössze hat, a férfiaknál pedig csupán két forduló van hátra a 2017/18-as évadból. Ezért összegyűjtöttük, kik a mostani bajnokság legeredményesebb utánpótláskorú góllövői. A női mezőnyben parádés szezont futottak az utánpótláskorú játékosok. Elég, ha csak az FTC Bajnokok Ligájában szereplő fiataljaira gondolunk, vagy éppen a felnőttválogatott világbajnoki keretébe is bekerülő, 19 éves Háfra Noémire. Az FTC átlövője egyébként a hazai bajnokságban is remekelt, 18 mérkőzésen 62 gólt szerzett eddig, azonban még ezzel sem ő a legeredményesebb.

A Vác együttesét erősítő Lakatos Rita 64 gólt szerzett a 2017/18-as évadban Fotó: Fehér Viktor
A Vác együttesét erősítő Lakatos Rita 64 gólt szerzett a 2017/18-as évadban Fotó: Fehér Viktor
Megelőzi őt ugyanis a kölcsönben a Vác együttesében szereplő, szintén 18 esztendős Lakatos Rita. A győri nevelésű játékos 20 meccsen elért 68 találatával a legjobb fiatal góllövő az élvonalban. Egészen kivételes mérkőzéseket is játszott, az MTK ellen például tízszer, a Vác ellen pedig nyolcszor lőtte a hálóba a labdát. A harmadik legeredményesebb játékos a következő szezontól a Vácot erősítő a 18 éves, még ifjúsági válogatott Kuczora Csenge. A fiatal balátlövő egyébként a Vasas házi gólkirálya eddig a maga 14 összecsapáson szerzett 60 góljával. A fiúk között kevésbé jó a helyzet, ugyanis kevésbé szórták a gólokat az utánpótláskorú kézilabdázók. Egyedül a balatonfüredi Szita Zoltán (20) ér fel eddig az említett hölgyek szintjére, ő meghatározó játékosaként 19 meccsen 64 gólig jutott. A második helyen a szintén „füredi” Máthé Dominik áll, a 19 esztendős jobbátlövő 21 mérkőzésen 18-szor talált be. Utána következik a veszprémi Borzas Uros (18), aki a tíz összecsapása alatt hatszor volt eredményes. Egyébként a fiúk visszafogottabb góltermését némiképpen magyarázza, hogy  a bajnokság góllövőlistájának első húsz helyezettje között tizenöt külföldit és mindössze öt magyar játékost találunk. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.