UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-04-18 18:53

Távolodó aranyérem

Hosszabbítás után szétlövéssel kapott ki japántól az U18-as válogatott a Kijevben zajló divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A 3–2-es vereség után, távolinak látszik a feljutás, a többi meccs eredményétől is függ, hogy elérhető-e még.

B. V. – utanpotlassport.huA keddi, ukránok elleni mérkőzésen elvesztette a veretlenségét az U18-as válogatott a Kijevben zajló divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A magyar csapat – jobb gólkülönbségének köszönhetően – ennek ellenére is az élen maradt, és szerdán a japán együttes ellen javíthatott a házigazda elleni botlás után.

Az ukránok után a japánoktól is kikapott az U18-as válogatott Forrás: MJSZ
Az ukránok után a japánoktól is kikapott az U18-as válogatott Forrás: MJSZ
Kétségkívül az ázsiaiak lehettek frissebbek, miután a mieink egy órát sem pihenhettek a kedd esti találkozó után. A mérkőzést – talán ezért is – az ellenfél kezdte lendületesebben, s már a második percben előnybe került. És bár a magyar csapatnak is adódtak lehetőségei, az első harmad végéig nem változott az eredmény (0–1). A második felvonásban is kiegyenlített játék folyt, de gólt ezúttal is csak a japánok lőttek, így az utolsó húsz percre kétgólos hátránnyal fordult a magyar csapat (0–2). A harmadik harmad elején aztán visszajött a remény, Kovács Sebestyén volt eredményes (1–2). Ezután kettős emberelőnybe is került Glen Williamson együttese, de egyenlíteni abból sem sikerült. Nem úgy, az utolsó percben, amikor Papp Kristóf  kiegyenlített és kiharcolta a hosszabbítást. Az ötperces ráadásban nem esett gól, így következett a szétlövés. A japánok maradtak higgadtabbak, a magyar csapatból Almási Márk szerzett gólt, míg a távol-keletiek közül ketten is betaláltak, így ők örülhettek a végén. A magyar csapat egy pontot ugyan szerzett, de a feljutástól lényegesen távolabb került a vb utolsó fordulója, az osztrákok elleni találkozó előtt. Sorsa már nem kizárólag a saját kezében van, a többi mérkőzés eredményétől is függ, hogy elérhető-e még az első hely.

U18-AS VILÁGBAJNOKSÁG, KIJEV Magyarország–Japán 2–3 – hosszabbítással (0–1, 0–1, 2–0, 0–0, 0–1) Gólszerzők: Kovács S. (43.), Papp K. (60.), illetve Hanzava (2.), Abe (28.) Április 14., szombat Japán–Ukrajna 1–0 Ausztria–Olaszország 2–1 Magyarország–Románia 5–0 Április 15., vasárnap Ausztria–Ukrajna 3–5 Japán–Románia 5–3 Magyarország–Olaszország 4–0 Április 17., kedd Románia–Olaszország 1–7 Ausztria–Japán 4–0 Magyarország–Ukrajna 3–4 Április 18., szerda Ausztria–Románia 7–1 Magyarország–Japán 2–3 – szétlövéssel 19: Olaszország–Ukrajna Április 20., péntek 12: Olaszország–Japán 15.30: Magyarország–Ausztria 19: Ukrajna–Románia A világbajnokság állása: 1. Ausztria 9 pont/4 mérkőzés, 2. Japán 8/4, 3. Magyarország 7/4, 4. Ukrajna 6/3, 5. Olaszország 3/3, 6. Románia 0/4