UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-04-21 15:22

Alakuló négyesek

A hajrához közeledve már majdnem az összes korosztályos kézilabdaligában kiderült, mely csapatok juthatnak a négyes döntőbe. A fiúk mezőnyében a Pick Szeged, a lányok között a NEKA, a Győr és az FTC is mindkét korosztályban befutó lett.

B. V. – utanpotlassport.huSzinte már négyes döntő küszöbén állnak a csapatok az utánpótlás kézilabda-bajnokságokban, ezért megnéztük, jelen állás szerint mely együttesek kerülnének be a fináléba. Viszonylag tiszta képet kaptunk, hiszen már alig van kiadó hely a májusi bajnoki döntőkben.

A Pick Szeged serdülőcsapata első helyezettként juthat a négyes döntőbe Forrás: Pick Szeged
A Pick Szeged serdülőcsapata első helyezettként juthat a négyes döntőbe Forrás: Pick Szeged
Talán a fiú ifjúsági bajnokság Nyugati csoportjában a legbizonytalanabb a helyzet, ugyanis még négy csapatnak is van reális esélyese az első két hely megszerzésére. A NEKA gárdája három ponttal vezeti a bajnokságot, ráadásul két könnyűnek tűnő mérkőzés előtt áll, így az ő pozíciójuk nem forog veszélyben. A második hely sorsa azonban még korántsem dőlt el. A második helyezett Balatonfüred a negyedik Veszprémi KKFT alakulatát fogadja, s amennyiben hibázik, a Telekom Veszprém nevethet a végén, amely a papírforma alapján mindkét mérkőzését megnyerheti. Ugyanakkor szélsőséges esetben még a városi rivális is a Final Fourba juthat. Keleten egyszerűbb a helyzet, a PLER-Budapest és a Pick Szeged együttese is biztos résztvevője már Final Fournak. Csupán az első hely sorsa lehet kérdéses, miután pénteken a PLER nagy meglepetésre hazai pályán vereséget szenvedett a Gyöngyös ellen. A serdülő fiúk mezőnyében nyugaton az FTC vezet, s mivel a hátralévő két mérkőzése nem tűnik nehéznek, könnyedén meg is nyerheti az alapszakaszt. Ugyancsak esélyes két utolsó meccsén a harmadik helyen álló NEKA együttese is, amely szintén bejuthat a négyes döntőbe, amennyiben a második helyezett Veszprémi KKFT korosztályos együttes pontokat veszít a Balatonfüred ellen. A Keleti csoportban az eddig százszázalékos Pick Szeged gárdája a biztos bejutó és a Békés jó pozícióból várja a végjátékot, hiszen három ponttal vezet a PLER-Budapest együttese előtt. A viharsarkiak ugyanakkor játszanak még a fővárosi riválissal és idegenben a Gyöngyös csapatával is, így még nem jelenthető ki a továbbjutásuk. A leány ifibajnokság Nyugati csoportjában a NEKA és a Győr továbbjutása megkérdőjelezhetetlen, csupán az első hely lehet a tét. A versengésben a kisalföldi együttes van előnyösebb helyzetben, miután eddig eggyel kevesebb mérkőzést játszott, mint a Balaton-parti rivális. Keleten magabiztosan vezet az FTC, és a DVSC-t sem fenyegeti különösebb veszély, különösen úgy nem, hogy egy összecsapással kevesebbet játszott, mint az üldöző MTK, így az előbbi két klub könnyedén masírozhat be a májusi döntőbe. A serdülők mezőnyében hasonló a helyzet, mint az ifjúságiak között. A Nyugati csoportban a NEKA és a Győr verseng az első helyért, keleten pedig az FTC és az MTK Budapest együttese látszik kirobbanthatatlannak a négyes döntőt érő pozíciókból.

A NÉGYES DÖNTŐK LEHETSÉGES PÁROSÍTÁSAI A BAJNOKSÁG JELENLEGI ÁLLÁSA SZERINT: Fiú ifjúsági: NEKA–Pick Szeged, Balatonfüred–PLER-Budapest Fiú serdülő: FTC–Békés, Veszprémi KKFT–Pick Szeged Leány ifjúsági: NEKA–DVSC, Győr–FTC Leány serdülő: NEKA–MTK, Győr–FTC

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.