UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-04-22 20:39

Két másodperc döntött

Óriási csatát követően az SZTE-Szedeák alakulata aratott diadalt a Pécsi VSK-val szemben a férfi U20-as országos döntő fináléjában, így a Szeged lett a bajnokcsapat. A harmadik helyen a Falco KC Szombathely végzett.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A budapesti Sport11-ben rendezték meg az U20-as férfi kosárlabdázók országos nyolcas döntőjét. A bronzcsatában a Szolnoki Olaj KK küzdött meg a Falco KC Szombathely együttesével, és rendkívül kiélezett végjátékban a vasiak bizonyultak jobbnak 73-65-re. A fináléba az SZTE-Szedeák együttese jutott be, miután pénteken, az elődöntőben magabiztos, 88-50-es győzelmet aratott a Szolnok felett. Az aranymeccsen a szegediek vetélytársa a Pécsi VSK volt, amely a négy között 90-74-re múlta felül a Szombathely gárdáját. Az első negyed rendkívül kiegyenlített párharcot hozott; felmérték egymás erejét az alakulatok, és fej-fej mellett haladtak végig. Habár pörgős, pontokban gazdag és gyors volt a játék ritmusa; nem találtak fogást egymáson az együttesek, ez pedig 21-21-es eredményt jelentett tíz perc után.

Óriási csatát követően, a SZEDEÁK együttese lett az U20-as bajnok Forrás: TF Budapest
Óriási csatát követően, a SZEDEÁK együttese lett az U20-as bajnok Forrás: TF Budapest
A második negyed elejének a játéka is hasonló dinamikát mutatott, s egyértelműen látszott, hogy mindkét csapat nagyon akarja a serleget. A meccs némi fordulatot vett, amikor a Pécs nyolc pontos előnyre tett szert a 15. percben. Csakhogy a Szeged időben kapcsolt, tudta, hogy ritmust kell váltania, és Mike János gyönyörű hárompontosával ismét felzárkóztatta az együttest. A félidőre két pontos pécsi előnnyel vonultak öltözőbe az alakulatok. A harmadik harmad sem hozott kevesebb izgalmat. Mindkét gárda megállás nélkül hajtott, és hatalmas taktikai csata alakult ki. Huszonhét perc elteltével mindössze négy pont volt a PVSK előnye. A szegediek ismét felzárkóztatták magukat két pontra, s ezt tartották is a dudaszóig. Az utolsó negyedre 58-56-al fordultak a csapatok, így rendkívül kiélezett végjátékra lehetett számítani. A záróetap elején a Szeged először került kétpontos előnybe a párharc során, de egy perc elteltével ismét a Pécs állt jobban. Pécs és Szeged, Szeged és Pécs: így zajlott ezután a találkozó. Nem lehetett sejteni, ki bírja majd jobban a végét. Négy perccel a vége előtt a Szedeák húzott el négy ponttal, azonban Boris Krnjajski hárompontosának köszönhetően a PVSK gyakorlatilag le is dolgozta a hátrányát, majd fordított is. Minden akcióból pontot dobtak a fiúk, egyszerűen nem volt ellenszerük egymásra. Húsz másodperccel a vége előtt ismét a pécsiek kerültek kétpontos hátrányba, ám Bíró Levente ekkor mindkét büntetődobását értékesítette, így ismét egálra állt a küzdelem. A Szeged játékosa, Kerpel-Fronius Gáspár két másodperccel a vége előtt megcsinálta magának a helyzetet és kosarat is dobott, így parádés csata után, 79-77-el az SZTE-Szedeák lett a bajnokcsapat. Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.