UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2018-04-22 17:52

Taroltak az esélyesek

Az U13-as és U19-es korcsoport küzdelmeivel folytatódott a tollaslabda országos bajnokság. Az ifjúsági olimpiára vágyódó Pápai Balázs és Madarász Réka, ahogy az várható volt, tarolt az egyéni számban, Sándorházi Vivien viszont nem vett részt ezen a versenyen.

K.N. utanpotlassport.huFolytatódott a tollaslabda országos bajnokság, az U15-ös, valamint az U11 és U17-es korosztály után ezúttal az U13-as és U19-es mezőny volt porondon. Utóbbiak versenye azért is ígérkezett különösen érdekesnek, mert két, az őszi ifjúsági olimpiára pályázó versenyző is pályára lépett a pécsi versenyen. Természetesen Pápai Balázsról és Madarász Rékáról van szó, akik, ahogyan az várható volt az egyéni versenyüket megnyerték, valamint vegyespárosban összeállva szintén nem találtak legyőzőre. A fiúk páros küzdelmét is egy Pápai nyerte, csak épp Balázs testvére, Bálint, méghozzá Bálint Máté oldalán. A lányoknál a párosok csatáját a Kiss Fanni, Szoták Kitti duó húzta be. A harmadik lehetséges olimpiai résztvevő, Sándorházi Vivien más módját választotta a felkészülésnek, így ő nem vett részt ezen a versenyen. És ha már felkészülés, jövő héten lezárul az olimpiai kvótaszerzés lehetősége, így az április 26-tól 29-ig tartandó dubrovniki nemzetközi viadal lesz az utolsó lehetőség, a mi esetünkben Pápainak, Madarásznak és Sándorházinak, hogy kvalifikáljanak az októberi ifjúsági olimpiára.

Pápai Balázsnak a nemzetközi mezőny jelent igazi kihívást, az ob-n ahol elindult, nyert
Pápai Balázsnak a nemzetközi mezőny jelent igazi kihívást, az ob-n ahol elindult, nyert
Visszatérve az ország bajnokságra, 89 játékos adta le nevezéstét a kétnapos megmérettetésre. Az U13-as korosztályban a vegyespárosok csatájára nem került sor, így „csak" négy kategóriában osztottak érmet, szemben az U19-esek öt kategóriájával, ahol ugye a már említett Madarász‒Pápai kettős nyerte a vegyespárosok küzdelmét. A 13 éven aluli korosztály egyéni versenyeit Szentpáli Marcell és Hart Petra nyerték. Szentpáli rendkívül magabiztosan menetelt végig a versenyen, ellenfelei szinte megközelíteni sem tudták. A negyeddöntőben Horváth Csanád járt a legközelebb ahhoz, hogy elkapja a későbbi győztest, ám ő is csak mínusz ötre tudta megközelíteni Szentpálit. A lányoknál Hart Petra szintén nagyon magabiztosan nyerte az egyéni versenyt, neki az elődöntőben kellett picit jobban megizzadnia Bozsogi Mira ellen, ám azon a meccsen is mínusz négy volt a játékosok közti legkisebb különbség, természetesen Petra javára. Szentpáli Marcell aztán fiú párosban is aranyérmes lett, Horváth Csanáddal az oldalán, míg Hart Petra Mészáros Mírával párban csak a harmadik helyet tudta megszerezni. Itt egyébként Bozsogi Mira és Tóth Klára Dóra győzött. „Mind a részvevők számában, mind a résztvevő klubok tekintetében nagyon elégedett vagyok. Az utóbbi évek egyik legnagyobb létszámú versenye volt. Helyenként nagyon kemény mérkőzések láthattak a kilátogató nézők, sok esetben három szettben, hosszabbításban dőltek el a meccsek” − értékelte a versenyt Csorba József, a szövetség elnöke. További korosztályos hírek TOLLASLABDÁBAN a sportág aloldalunkon.