UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2018-04-23 17:14

Maradt hiányérzet

Két versenyen nyert hét érmet az ifjúsági cselgáncsválogatott. A csehországi Teplicében Farkas Bence ezüst, míg Bajcsev Tamás bronzérmet nyert. Tuniszban Varga Brigitta felállt a dobogó legfelső fokára, majd Szatmári György és Nerpel Gergely második lett, míg Kardos Tímea Turánszki Zalán a harmadik helyen zárta a viadalt.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Kettészakadt az ifjúsági cselgáncsválogatott a hétvégén, ugyanis az egyik része a csehországi Teplicében lépett tatamira az Európa-kupán, míg a másik fele Tuniszban küzdött az ifjúsági olimpiai kvótákért az Afrika-kupán.

Varga Brigitta megynerte a tunéziai Afrika-kupát
Varga Brigitta megynerte a tunéziai Afrika-kupát
A tunéziai megméretés kifejezetten jól sikerült; már ami az érmeket illeti… A sérüléséből nemrégiben felépült és súlycsoportot váltó Varga Brigitta rögtön fel is állt a dobogó legfelső fokára az 57 kilogrammos mezőnyben. A 60 kilós Szatmári György és a 73 kilogrammos Nerpel Gergely ezüstérmes lett, míg a 48 kilós Kardos Tímea és a 90 kilogrammos Turánszki Zalán a harmadik helyen zárta a viadalt. Gombás Bálint pedig az ötödik helyen zárta az 50 kilósok versenyét. Az ifjúsági leányok szakágvezetője, Bejczi Zsuzsanna utazott Tunéziába a fiatalokkal, s elmondta, hogy vegyes érzésekkel térnek majd haza. „Az érmeket tekintve mindenképpen elégedett vagyok, mivelhogy mindenki hozta, ami tőle elvárható. Elsőszámú keretével érkezett a török, az azeri és a horvát válogatott is, és velük azért meggyűlt a bajunk. Ami a verseny sikerességét illeti: maradt bennem némi hiányérzet, ugyanis az ifjúsági olimpiai kvalifikáció szempontjából gyakorlatilag csak az aranyérem jó maradéktalanul a fiataloknak, s ebből bizony csak egyet sikerült megszereznünk.” A válogatott másik fele Csehországban dzsúdózott. Itt két magyar fiatal állhatott a dobogóra: az ötven kilós Farkas Bence ezüst-, míg a 81 kilogrammos Bajcsev Tamás bronzérmes lett. Bíró Norbert, az ifjúsági fiúk szakágvezetője szerint a várakozásokon alul teljesített az alakulat. „Tisztában voltam vele, hogy itt nem lesz éremeső, hiszen az elsőszámú keret Tunéziában volt, de ennél azért valamivel jobb eredményre számítottam. Kiemelném a két dobogós fiú teljesítményét, mivel nagyon szépen és koncentráltan küzdöttek egész nap.” További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.