UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2018-04-23 20:31

Kettős tornagyőzelem

Nagy Adrienn egyesben és párosban egyaránt diadalt aratott a tunéziai Megrinében rendezett junior kemény pályás ITF-tornán. Párosban egyébként abszolút magyar siker született, hiszen Gécsek Fannival közösen hódította el a trófeát.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A tunéziai Megrinében rendeztek junior kemény pályás ITF-tornát, amelyen két 16 esztendős magyar fiatal is remekelt. Nagy Adrienn egyesben is diadalt aratott, csakúgy, mint párosban Gécsek Fannival az oldalán.

Nagy Adrienn most is örülhetett a győzelemnek Fotó:Zádor Péter/MTSZ
Nagy Adrienn most is örülhetett a győzelemnek Fotó:Zádor Péter/MTSZ
Adriennek cseppet sem volt könnyű dolga. Már az első mérkőzésén megszenvedett az indiai Salsa Aherrel; az első szettet 5:3-ról fordította meg 7:5-re, a második játszma már nem okozott ekkora gondot (6:3). A nyolcaddöntőben és a negyeddöntőben valamelyest könnyebb meccseket nyert meg. Először a francia Juliette Dariest múlta felül 6:2, 6:2-re, majd a marokkói Salma Loudilit 6:1, 6:0-ra. Az elődöntőben a brit Destinee Martinsszal nézett farkasszemet, akit 6:3, 7:6-ra legyőzött. Következett a finálé, amelyben a svájci Joanne Zuger várta. Adrienn 7:5-re elvesztette az első szettet, a másodikra azonban feléledt (6:2), és ettől kezdve nem hagyta kicsúszni a kezéből a győzelmet: 5:7, 6:2, 6:0-s sikerrel hódította el a trófeát. A fiatal sportoló elmondta, annak köszönheti győzelmét, hogy fejben sokkal összeszedettebb volt, mint a többiek. „Az első mérkőzés, valamint a döntő volt a legnehezebb küzdelem a számomra, de azt gondolom, hogy ennek érhető a logikája. Furcsa volt, hogy kemény pályán játszottam, hiszen itthon salakon gyakoroltam. Tavaly már éreztem, hogy rendben van a játékom, azonban mentális problémákkal küzdöttem, ezért elkezdtem sportpszichológushoz járni, aki rengeteget segített. Szerencsére ez látszódott, ugyanis sokkal koncentráltabb és összeszedettebb voltam. Úgy érzem, hogy ebben rejlett a siker titka.” Adrienn egyébként Gécsek Fannival az oldalán megnyerte a párost is. Először egy román-török párost győztek le 7:5, 6:2-re, majd marokkói-török kettősön jutottak túl 6:3, 6:3-ra. Az elődöntőben rendkívül kiélezett csatában, 5:7, 7:6, 10:3-s diadalt arattak egy indiai-szerb páros felett, végül a döntőben 3:6, 6:1, 10:4-re nyertek. Adrienn idei tervei között szerepel egyébként, hogy junior Grand Slam főtáblára jusson, és emellett elkezdje megméretni magát a felnőttmezőnyben is. További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.