UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-04-24 10:28

Kettő itt, kettő ott

Megosztozott a utánpótlásbajnoki címeken az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia és a MAC Budapest együttese a 2017/18-as évadban. A székesfehérváriak az U20-as és az U14-es, míg a fővárosaik az U18-as és az U16-os ligában szerzett aranyérmet. Összeállításunkban felelevenítjük a szezon legfontosabb történéseit a hazai bajnokságban.

B. V. – utanpotlassport.huValamennyi korosztályban befejeződött a hazai jégkorongbajnokság. Összeállításunkból kiderül, mely klubok szerepeltek a legjobban az idén, felidézzük az U20-as, az U18-as, U16-os és az U14-es liga legfontosabb történéseit.

A Fehérvár U20-as csapata az osztrák és a magyar ligában is győzött Forrás: Fehérvár AV19
A Fehérvár U20-as csapata az osztrák és a magyar ligában is győzött Forrás: Fehérvár AV19
U20 A legidősebb utánpótlás-korosztályban a székesfehérváriak örülhettek. Az osztrák ligában, vagyis az EBYSL-ben is aranyérmes társaság a fináléban 3–1-re múlta felül a MAC Budapest gárdáját. Érdekesség, hogy az Ocskay-akadémia együttese a párharc harmadik meccsén 14–0-ra kiütötte a fővárosiakat. Az utolsó találkozón pedig büntetőkkel győzött a Tüskecsarnokban. A bronzérem a Vasasé lett, miután 0–2-ről megfordította az UTE elleni párharcot. U18 Az U18-as liga döntője kissé szokatlan módon egy mérkőzésen dőlt el. Szintén a Volán és a MAC csatáját hozta a finálé. A mindent eldöntő csatát a Kisstadionban rendezték. Az alapszakaszt megnyerő budapesti együttes ezúttal 4–1-re legyőzte az osztrák EBJL-ben ezüstérmet szerző Fehérvárt. A bronzmérkőzésen a Csíkszereda csapata kiütéssel, 8–0-ra nyert a Megyeri úton.
Az U18-asok között a MAC ünnepelhetett bajnoki címet
Az U18-asok között a MAC ünnepelhetett bajnoki címet
U16 A serdülőbajnokság fináléját a székesfehérvári MAC Budapest együttese egy vereség után előbb egy szoros hazai, majd egy kiütéses idegenbeli sikerrel megfordította a párharcot, és 2 – 1-re vezetett. Az utolsó mérkőzésen pedig hazai pályán nem hibázott, és az U18-as bajnokság után az U16-osok versengését is megnyerte. A harmadik helyet a Pesterzsébeti Hockey Club csapata szerezte meg, miután a bronzcsatában 3–2-re felülmúlta a Debrecent. U14 Az U14-es bajnokságban kétmeccses döntőt rendeztek, és a Fehérvár nem a MAC-cal hanem egy másik fővárosi együttessel, az Újpesttel találkozott. A Volán egy pillanatig sem hagyott esélyt a döntőben, előbb Megyeri úton győzött 8–0-ra, majd hazai pályán, Székesfehérváron 6–1-re. A bronzcsatát a DVTK Jegesmedvék csapata nyerte meg a MAC ellen, kettős győzelemmel (3–0, 3–0). ÉREMTÁBLÁZAT:
1. Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia 2 2 -
2. MAC Budapest 2 1 -
3. UTE - 1 -
4. Csíkszereda - - 1
DVTK Jegesmedvék - - 1
  Pesterzsébeti HC - - 1
  Vasas - - 1
További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon