UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2018-04-25 09:02

Bernáth aranyért bokszol

Egy csatát elbuktunk, egyet megnyertünk az ifjúsági korú ökölvívók olaszországi Európa-bajnokságának utolsó előtti napján. Mivel mindez a keddi elődöntőkben történt, bizonyossá vált, hogy van egy bronzunk, továbbá egy másik érmünk, amely Bernáth Attila szerdai döntőjének végkimenetelétől függően vagy arany, vagy ezüst lesz.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu Hámori Luca bronzérmesként fejezte be szereplését a 17-18 évesek kontinensviadalán Roseto degli Abruzziban, míg Bernáth Attila akár Európa-bajnok is lehet – ez a rezüméje az ifi Eb keddi napjának, amikor mind a lányoknál, mind a fiúknál az állva maradt legjobb négy lépett a kötelek közé. Vagyis a tíz-tíz súlycsoportban összesen húsz mérkőzést bonyolítottak le megint csak két ringben, s nekünk két alkalommal volt miért, helyesebben kiért izgulnunk, hiszen a 16 fős tini küldöttségünkből ketten a befejező szakaszban is érdekeltek voltak. A 60 kilogrammos Hámori, aki 2016-ban második volt a junior Eb-n, a korosztály tavalyi Európa-bajnoki ezüstérmesével, az örmény születésű, de orosz színekben versenyző Nunye Aszatrjannal nézett farkasszemet a délutáni párharcok egyikében. A kőszegiek 17 éves kitűnősége – immár az ifik között  is - helytállt, nagy harcra késztette riválisát, akit azonban egyhangúlag jobbnak láttak a pontozók, s  5-0-val az orosznak ítélték a meccset. Így nyolctagú női részlegünk legeredményesebbjeként Hámori ezúttal Eb-bronzzal térhet haza.

Bernáth Attila döntőbe került a 49 kg-osok mezőnyében Forrás: boxing.hu
Bernáth Attila döntőbe került a 49 kg-osok mezőnyében Forrás: boxing.hu
Parázs összecsapást hozott a fiúk 49 kilós kategóriájának második elődöntője is, amelyben Hajdúhadház szülöttje, Bernáth Attila küzdött meg egy kemény ír legénnyel, Jude Gallagherrel. A 18 esztendős debreceni bokszoló nemcsak éretten, okosan és taktikusan öklözött, hanem ha kellett, ütött is rendesen, többnyire nagyobbat és pontosabban, mint ellenfele a végig pörgős csatározásban. Az eredmény ezúttal híven tükrözte a szorítóban történteket: Bernáth 5-0-ra nyert. Sikere azt jelenti, hogy a magyar fiú legrosszabb esetben is megismétli múlt évi szereplését, amikor is korosztályában Eb-ezüstig vitte. De miért érné be most is a második hellyel? Azzal együtt is, hogy a szerda délután pontban 6 órakor kezdődő fináléban hasonlóképpen kiválóan képzett vetélytárs, az orosz Dmitrij Batjaj vár rá. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.