UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2018-04-25 14:50

Juzsnij rövidre zárta

Nem sikerült a bravúr a 18 éves Piros Zsombornak, ellenfele, a nála 17 évvel idősebb Mihail Juzsnij gyorsan elintézte a tegnap sötétedés miatt félbeszakadt, ma kora délutánra halasztott mérkőzést.

K. N. utanpotlassport.huAhogy arról tegnap este már beszámoltunk, kissé hosszúra nyúlott a 18 éves Piros Zsombor élete első ATP-torna mérkőzése. A tegnap délutáni maratoni program miatt ugyanis a magyar fiú Mihail Juzsnij elleni meccse már jócskán naplementekor kezdődött. Nem is tudták befejezni, mert sötétedés miatt a versenybíró félbeszakította a meccset. Ekkor az orosz már megnyerte az első játszmát, és a második szett is túl volt már nyolc játékon. A sötétedés elég rosszkor jött, mert Zsombor éppen feljövőben volt. Noha Juzsnij már 5:1-re is vezetett, és vélhetően lezárni készült a meccset, Zsombor azonban nem hagyta magát, megnyert egymás után  két gémet is, és  felzárkózott 5:3-ra. A folytatást azonban a vezetőbíró elnapolta.

Piros Zsombor is összecsomagolt, nem lesz magyar a második körben Fotó: Magyar Tenisz Szövetség
Piros Zsombor is összecsomagolt, nem lesz magyar a második körben Fotó: Magyar Tenisz Szövetség
Ma nem sokkal ebédidő után léptek újra pályára.  Halovány reményünk még volt, hogy Zsombor talán remek napot fog ki, s esetleg Fortuna is a pártjára áll, akkor a magyar fiú valamilyen csoda folytán döntő játszmára kényszerítheti Juzsnijt. Nem is kezdődött rosszul. Piros Zsombor mindjárt meg is nyerte az első három labdamenetet. Ekkor (40:0-nál) észbe kapott a rutinos, 35 éves orosz, hogy azért ez a meccs még nincs a zsebében, kiegyenlített, majd a meccslabdát is megnyerve lezárta a találkozót. Ezzel Fucsovics Márton és Balázs Attila után elbúcsúzott a Gazprom Hungarian Open férfi egyes versenyének utolsó magyar indulója is. „Változtattam egy picit a keddi játékomon, próbáltam a tenyeresére ütni a labdákat, nem tudom, ez mennyire látszott ebben az egy gémben. Az első három pontot megnyertem, a kezemben is éreztem a játékot, egy fogadás azonban kicsúszott az alapvonalon túlra. Ha az megvan, a szettet is megnyerhettem volna, azt viszont nem mondom, hogy a mérkőzés is. Tegnap megilletődten kezdtem, ez volt az első főtáblás ATP-meccsem, várható volt, hogy nem leszek olyan magabiztos, mint ő, akinek majdnem ötszáz győzelme van már. Voltak időszakok, amikor jobb voltam, ebből kell építkeznem. Nyilván előfordult olyan is, amikor lenyomott a pályáról, ilyet még nem sokszor éreztem. Minél több ilyen ellenféllel szeretnék játszani, és akkor egyre közelebb kerülhetek a legjobbakhoz” − értékelte Zsombor a kétrészes meccset. További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.