UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-04-26 18:01

70 millió ok a győzelemre

A 17 éves Keszthelyi Vivien és pilótatársai számára a május elején kezdődő Audi R8 márkakupa nem csak szakmai elismerésről fog szólni. Napvilágot látott a hír, miszerint z sorozat idei győztese egy közel 70 millió forint értékű utcai R8-assal lesz gazdagabb.

K. N. utanpotlassport.hu Néhány héttel ezelőtt Budapesten jelentették be, hogy a 17 éves Keszthelyi Vivien idén szintet lép. No, nem mintha tavalyi sorozata, az Audi TT Cup olyan rossz lett volna, ám mivel az év végén a sorozat folytatását nagy bizonytalanság övezte, a magyar pilóta és menedzsmentje kénytelen volt új kihívásokat keresni. Vivient a tél folyamán Ázsiából is megkeresték, ám a nagy távolságra való tekintettel úgy döntöttek, inkább maradnak Európában, és itt keresnek egy, a debreceni pilóta számára mindenképp előrelépést jelentő lehetőséget. Mikor az Audi közölte, hogy idén elindítja a GT4-es Audi R8-asokat felvonultató márkakupáját, Vivien számára nyilvánvaló volt, ez lesz az a sorozat, ahol 2018-ban rajthoz áll.

Vivien a versenyautója mellett. Az Audi R8 LMS Cup idei győztese egy utcai példánnyal lesz gazdagabb
Vivien a versenyautója mellett. Az Audi R8 LMS Cup idei győztese egy utcai példánnyal lesz gazdagabb
Azt azonban akkor még senki nem tudta, hogy a győztes − a komoly szakmai elismerésen kívül − milyen díjban részesül, már ha egyáltalán kap valamit a bajnoki címe mellé. A túraautós-viadalokban, de még a GT-sorozatokban (nagy túraautó) sem jellemző, hogy a szezon végi bajnok az elismerésen, kupákon és néhány − más szériákban történő tesztlehetőségen kívül − bármi egyéb juttatásban is részesüljön. Az Audi viszont nem fukarkodik, közel 70 millió forint értékű „ajándékkal” lepi meg azt a pilótát, aki a szezon végén a legtöbb pontot gyűjti az R8-kupában. A győztes ugyanis egy utcai Audi R8-assal lesz gazdagabb, melynek piaci értéke a fentebb említett összeg. Hogy Viviennek idén mennyi esélye lesz megnyerni ezt a sorozatot, azt most még senki nem tudja, ugyanis a promóter egészen a jövő hétvégi, hockenheimi szezonnyitóig szeretné titokban tartani a résztvevők névsorát. Egyelőre tehát marad a sötétben tapogatózás, már ami az erőviszonyokat illeti. A 17 éves magyar pilóta viszont semmit sem bíz a véletlenre, néhány órás hazalátogatás után már repült is vissza Németországba, hogy újra a helyszínen készülhessen a versenyszezonra. További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.