UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-04-26 13:26

A jövő nemzedéke

Két felvonásos válogatott keretedzést tartott Varga Tamás az U14-es korosztály számára számára szerdán, a BVSC-uszodában. Az összetartáson most csak a budapesti csapatokban játszó pólósok vettek részt. A 2004-es korosztály játékosainak idáig még nem volt országos válogatottjuk, régiós edzéseken vettek részt csupán.

Sztrik Martinutanpotlassport.hu A Varga Tamás vezette korosztályos utánpótlás-válogatott budapesti csapatokban szereplő játékosai kétedzéses összetartáson vettek részt szerdán, a Szőnyi úti BVSC-uszodában. A 2004-es korosztály játékosainak idáig még nem volt országos válogatottjuk, régiós edzéseken vettek részt csupán. Ahogy az edző korábban már elárulta, a Magyar Vízilabda Szövetségnél az utánpótlás-válogatottság úgy működik, hogy először négy régióban (északi, budapesti, alföldi és dunántúli) gyűjtik össze a legtehetségesebbeket, s aztán 14 éves korban válik országos szintűvé ez a képzés, ekkor jön létre az első korosztályos országos válogatott. Természetesen már előtte is komoly munka folyik, s újdonság, hogy hamarosan a 2005-ösök is "becsatlakoznak"a munkába, az ő országos képzésüket Regős Áron és Kemény Kristóf irányítja majd. Az is ismert, hogy az utánpótlás szövetségi kapitányi tisztség megszűnt, az egyes korosztályokat szövetségi edzők irányítják, megfelelő segítőkkel.

Két edzést is tartott szerdán a kétszeres olimpiai bajnok
Két edzést is tartott szerdán a kétszeres olimpiai bajnok
„Nagy felelősségnek érzem, hogy én foglalkozhatok a legfiatalabb válogatott játékosokkal, ezért is próbálok ilyen napokat beiktatni, mint ez a mai, ami nincs hivatalosan kiírva ‒ mesélte Varga Tamás. ‒ Örülök, hiszen össze tudtuk hozni, hogy a budapesti csapatok játékosainak két edzést is tarthassunk. Egyetlen vidéki játékost hívtam be Debrecenből, Kiss Ferencet, aki egy univerzális játékos. A délutáni kétkapus edzésen mindenképpen ki szerettem volna őt is próbálni, mert azon a poszton kevesebben vannak a budapesti válogatott játékosok.” A 42 éves edző lelkiismeretes munkáját ugyanakkor nagyban nehezíti, hogy Szegeden él. „Ezt a munkát másképp nem lehet csinálni, csak száz százalékos elhivatottsággal. Folyamatosan figyeljük a játékosokat az edzőkollégámmal, Nádor Zsomborral, akinek a munkája nagyon nagy segítség számomra, és aki a KSI-ben pont ebben a korosztályban dolgozik. Amikor csak van időm, kijárok a meccsekre, edzésekre, de egyszerűbb dolgom lenne, ha itt Pesten dolgoznék. Ettől függetlenül nagyon sok információt kapok a klubedzőktől is, amiért hálás vagyok.” A kétszeres olimpiai bajnok által felügyelt válogatottnak egy húsvéti és egy későbbi emléktorna során lesz majd lehetőségük kipróbálni magukat tétmeccsen. Ez azért is fontos, mivel jövőre először rendeznek Európa-bajnokságot az U15-ös korosztálynak, amelyen komoly célokkal fog majd elindulni a népszerű „Csuvi” vezette gárda. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.