UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2018-04-26 21:56

Ez férfimunka volt!

A magyar férfi röplabdázók 3:1-es győzelemmel rajtoltak az U20-as selejtezősorozatban. Honfitársaink Észtországot verték meg a nyitókörben, így ha az előzetes tervek szerint Izrael legyőzhető ellenfél, akkor a pénteki, csoportfavorit oroszok elleni derbi akár a csoportelsőségről is szólhat a mieink számára.

K. N. utanpotlassport.huAz U19-es leányválogatott mellett e hét végén az U20-as férficsapatunk is selejtezőt játszik, méghozzá Oroszországban, a Fekete-tenger partján fekvő Vityazevóban. Tomanóczy Tibor együttese, a lányokhoz hasonlóan szintén az Európa-bajnokságra szeretne kijutni, ami a férfiak számára júliusban lesz Hollandiában és Dániában. Addig azonban még hosszú az út, egyelőre a selejtezősorozat második körében kell helytállniuk.

Örömtánc! Győzelemmel kezdtük az oroszországi selejtezősorozatot Fotó: CEV
Örömtánc! Győzelemmel kezdtük az oroszországi selejtezősorozatot Fotó: CEV
A nyitónapon az észt válogatott volt a mieink ellenfele. Ebben a csoportban csütörtökön csak ezt az egy mérkőzést játszották. A másik két ellenfél, a házigazda orosz válogatott és Izrael pénteken mutatkozik be, a csoportfavorit Oroszország ráadásul ellenünk. Az észtek ellen remekül kezdtek a magyarok az első szett közepén megnyugtató, öt pontos előnnyel süvítettek a játszmasiker felé, ami a hajrára még nagyobb különbség lett, 21:13-nál már-már eldőlt az első szett sorsa. Az észtek a hátralévő időben azonban picit összekapták magukat, de csak mínusz hatra sikerült feljönniük, a magyarok 25:19-re megnyerték a nyitójátszmát. És a folytatásban sem adták alább! Ha szűkösen is, de tartották előnyüket. Egy ponttal mindig sikerült az észtek előtt maradnia Tomanóczy csapatának, végül pedig három ponttal, 25:22-re megnyerték a mieink ezt a szettet is. Jöhet az utolsó szett, gondolták a pirosmezes magyarok. 8:5-ig jók is voltunk, utána viszont apróbb porszemek kerültek az addig jól működő gépezetbe. Az észtek irányítottak, s a harmadik felvonásban hét ponttal jobbak voltak. A mieinknek azonban sikerült felpörögniük, és a negyedik szettben folyamatosan növelve, majd tartva előnyüket, két pontos győzelemmel abszolválták a játszmát, ami ezzel a mérkőzés végét jelentette. Magyarország 3:1-re győzött, és önbizalommal telve várhatja a pénteki , akár a csoportelsőségről döntő, oroszok elleni összecsapást.

FÉRFI U20-AS EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, OROSZORSZÁG, B-CSOPORT, 1. FORDULÓ Magyarország–Észtország 3:1 (19, 22, -18, 23) Magyarország: Laczi, Farkas, Szabó Bence, Szabó Barna, Szabó Márton, Csizmadia, Hartyányi, Fülöp, Horváth, Flachner, Tomanóczy, Kiss  Szövetségi edző: Tomanóczy Tibor

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.