UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2018-04-27 18:19

A hollandok sem kegyelmeztek

Ismét 3:0-as vereséget szenvedett a magyar U19-es leányválogatott a szerbiai Eb-selejtező második körében. Jerome Dumas csapatának ezzel minimálisra csökkentek az esélyei az albániai Európa-bajnokságon való részvételre.

K. N. utanpotlassport.huA magyar U19-es leányválogatott a csütörtöki, Szerbia elleni vereséget követően pénteken Hollandiával találkozott a Eb-selejtező A-csoportjának második körében. A németalföldiek az első fordulóban sima, 3:0-s győzelmet arattak Dánia ellen. A pénteki mérkőzés esélyesei a hollandok voltak, ám valami égi csoda folytán akár a magyar csapat számára is teremhetett volna babér a zrenjanini összecsapáson.

Szilárd volt a holland fal, a tulipánosok nem kegyelmeztek a mieinknek Fotó: CEV
Szilárd volt a holland fal, a tulipánosok nem kegyelmeztek a mieinknek Fotó: CEV
A hollandok egy percig sem kegyelmeztek a mieinknek, kezdettől fogva domináltak. A 16:4-es különbségre azért talán nem számítottak a mieink, akik tudták, messze erőn felül kell teljesíteniük ezen a meccsen, ha pontot, pontokat akarnak szerezni. A holland lányokat viszont nem lehetett utolérni az első szettben, 21:8 után még jött néhány magyar pont, ám a vége így is 25:12-es sötétmezes siker lett. A második felvonásban aztán összekapták magukat a magyar lányok, és 8:7-ig még jók is álltak. Ekkor jött az újabb fordulat, és az ellenfél magához ragadta a kezdeményezést, s 25:15 lett végül ez a szett a hollandok javára. A záró játékrészben aztán továbbra is a holland csapat játszott eredményesebben, noha eget rengető különbség ezúttal nem alakult ki a felek közt. A szett végére viszont megint elfáradtak a magyarok, és az utolsó labdameneteket kivétel nélkül az ellenfél hozta, amivel Hollandia beállította a 25:17-es szett-, és 3:0-s végeredményt. A magyar válogatott szombaton délután Dánia ellen zárja a kvalifikációt.

LEÁNY U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, A-CSOPORT, SZERBIA, 2. FORDULÓ Magyarország–Hollandia 0:3 (-12, -15, -17) Magyarország: Kovács, Szedmák, Sebestyén, Petrenkó, Kökény, Király, Kundrák, Tettamanti, Tóth-Bagi, Oláh, Körtvélyessy, Papp (liberó) Szövetségi edző: Jerome Dumas A csoport másik mérkőzésén: Dánia−Szerbia

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.