UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2018-04-27 20:47

Túl nagy orosz fal(at)

A csoport abszolút favoritja, a házigazda Oroszország túl nagy falatnak bizonyult a magyar férfi U20-as válogatott számára. A csütörtöki, észtek elleni sikert követően pénteken 3:1-es vereséget szenvedtek Tomanóczy Tibor tanítványai.

K. N. utanpotlassport.huFinoman fogalmazva sem várt egyszerű feladat a magyar férfi U20-as válogatottra az Eb-selejtezősorozat második körének második fordulójában. A csoport abszolút favoritja, a házigazda orosz csapat volt Tomanóczy Tibor legényeinek ellenfele pénteken kora este. A csoport nyitányán a magyar együttes jó játékkal, nagyszerű győzelmet aratott az észtek felett, így mondhatni önbizalomtól duzzadva várta a csoportrangadót. Rangadó volt, míg el nem kezdődött a mérkőzés. Az oroszok már az első szett elején jelezték, hogy ki az úr a háznál. A 8:4-es vezetés még nem tűnt soknak, ám ahogy teltek, múltak a percek, röpködtek a labdák, úgy látszott elszállni a magyar remény. 16:8-as hazai vezetésnél már nem volt sok kérdés az első szett győztesét illetően, az oroszok pedig végül magabiztosan, 25:17-re be is húzták a nyitótáncot.

Az oroszok igazolták a papírformát, és könnyedén legyőzték a magyar fiúkat Fotó: CEV
Az oroszok igazolták a papírformát, és könnyedén legyőzték a magyar fiúkat Fotó: CEV
Jött a folytatás, ám magyar szempontból sajnos nem sok változással. A hazai csapat ugyanazt játszotta, mint korábban: minden megszerzett pontra rápakolt még egy lapáttal. Ezeket összeadva 25:14-es szettállásnál fordultak a csapatok a harmadik felvonásra. Itt már látszott a magyar fiúkon, hogy vége a meccs érdemi részének, elszállt a hit a magyar csapatból, az oroszoknak pedig minden bejött. Alig húsz perc kellett nekik, hogy dűlőre vigyék ezt a játszmát is, mely végül a legnagyobb arányú különbség lett a két csapat közt. 25:10-re nyerték a záró szettet Andrey Nozdrin tanítványai. A csoport másik mérkőzésén Izrael Észtország felett aratott 3:1-es győzelemmel mutatkozott be, ami azt jelenti, a vasárnapi Magyarország–Izrael találkozó minden bizonnyal a csoport második helyéről fog dönteni. A győzelem továbbjutást érne, de még nem az Európa-bajnokságra, csupán a selejtezősorozat harmadik fordulójába, amit majd június legvégén rendeznek a második körből csoportmásodikként továbbjutók számára.

FÉRFI U20-AS EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, OROSZORSZÁG, B-CSOPORT, 2. FORDULÓ Magyarország–Oroszország 0:3 (-17, -14, -10) Magyarország: Laczi, Farkas, Szabó Bence, Szabó Barna, Szabó Márton, Csizmadia, Hartyányi, Fülöp, Horváth, Flachner, Tomanóczy, Kiss  Szövetségi edző: Tomanóczy Tibor A csoport másik mérkőzésén: Izrael−Észtország 3:1

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.