UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2018-04-28 18:18

Elillant álmok

Az első szettgyőzelem meglett ugyan, de a bravúr nem sikerült; harmadik vereségét szenvedte el a magyar U19-es leányválogatott a szerbiai Eb-selejtező záró körében, ezúttal Dániától. Így már kijelenthető, hogy Magyarország nyeretlenül, a csoport utolsó helyezettjeként utazik majd haza, és nem lesz ott a szeptember elején, Albániában rendezendő U19-es Európa-bajnokságon.

Sztrik Martinutanpotlassport.hu A magyar U19-es leányválogatott a Szerbia és a Hollandia elleni vereséget követően szombaton a még szintén nyeretlen Dániával találkozott az Eb-selejtező A-csoportjának harmadik és egyben utolsó fordulójában. A hazai publikum ‒ ahogy a válogatott is ‒ a mérkőzést megelőzően bizakodva várta az első selejtezősikert, az eddig gyenge teljesítményt nyújtó skandináv ellenféllel szemben. Már a mérkőzés első játékrésze is izgalmasra sikeredett, a csapatok végig fej-fej mellett haladtak, egyik alakulat sem tudott ellépni. Jerome Dumas tanítványai hiába érték el előbb a 20 pontos határt, a végjátékban a dánok bizonyultak összeszedettebbnek, s 25:22-re meg is nyerték az első szettet. A második felvonásban aztán egyre inkább nőtt a két csapat közti különbség, a magyar lányok nemigen tudtak mit kezdeni a percről-percre jobban játszó skandinávokkal. A 8:7-es dán vezetésnél még kiegyenlítettnek tűnt a párharc, a szett hátralévő részéről azonban ez nem mondható el, hiszen Mats Olof Björkman gárdája 25:19-re megnyerte a mérkőzés második játékrészét is.

Forrás: CEV
Forrás: CEV
Ekkor jött a meglepetés! A folytatásban ugyanis összekapták magukat a mieink, és a selejtező alatt eddig még nem látott magabiztossággal, meggyőző játékkal és 14 pontos különbséggel szépíteni tudtak. 1:2! A bravúros szettgyőzelem után pár perc erejéig még úgy tűnt, hogy megmaradt a lendület és a remény,  a fekete-piros mezesek azonban hamar szertefoszlatták  az Európa-bajnokságról szőtt magyar álmokat, és a 93 perces játékidőt követően beállították a 25:17-es szett-, és 3:1-es végeredményt. A meccs előtti várakozások nem igazolódtak be, hiszen kiélezett küzdelemben ugyan, de négy szettben ismét kikaptak a mieink, s így már biztosan kijelenthető: Magyarország nyeretlenül, a csoport utolsó helyezettjeként zárja a selejtezősorozatot, és nem lesz ott a szeptember elején, Albániában rendezendő U19-es Európa-bajnokságon.

LEÁNY U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, A-CSOPORT, SZERBIA, 3. FORDULÓ Magyarország–Dánia 1:3  (-22, -19, 11, -17) Magyarország: Kovács, Szedmák, Sebestyén, Petrenkó, Kökény, Király, Kundrák, Tettamanti, Tóth-Bagi, Oláh, Körtvélyessy, Papp (liberó) Szövetségi edző: Jerome Dumas A csoport másik mérkőzésén: Hollandia ‒ Szerbia

További korosztályos hírek RÖPLABDA a sportági aloldalunkon.