UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2018-04-28 22:17

Körvonalak

A győri serdülő szabadfogású országos bajnokság után nagy részben körvonalazódott a korosztályos válogatott kerete. Ennek ellenére történt néhány meglepetés a megméretésen. Ezekről is beszél Szatmári Zsolt, a fogásnem serdülőinek a vezetőedzője.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A serdülő Európa-bajnokság helyszínén, a győri Olimpiai Sportpark edzőcsarnokában rendezték meg a korosztály szabadfogású országos bajnokságát, amelyen 178 birkózó lépett szőnyegre az érmekért. Nem csak a magyar bajnoki érmek elnyerése volt a tét,  ez a megméretés volt ugyanis a fogásnem serdülőinek második válogatóversenye is, amelyen bizony; akadt néhány meglepetés. Erről Szatmári Zsolt, a serdülő szabadfogású fiúk vezetőedzője beszélt: „Mindenekelőtt szeretném felhívni a figyelmet a létszámra, amely nagyon biztató volt. Ért néhány ért, ugyanis nem egy olyan versenyző kapott most ki, aki legutóbb magabiztosan, technikai tussal verte a mezőnyt. Ráadásul javarészt kötöttfogású fiúktól kaptak ki. Bízom benne, hogy összeszedik magukat.”

Kaffai Botond (szemből) 48 kilogrammban lett országos bajnok
Kaffai Botond (szemből) 48 kilogrammban lett országos bajnok
A vezetőedző arra is kitért, hogy természetesen néhány súlycsoportban már letisztult  a válogatottság kérdése. Elmondta, hogy 41 kilóban Gombos Alex, 48 kilogrammban, a kadétválogatott Kaffai Botond, 52 kilóban Kiss Benedek, 57 kilogrammban Zurai Rajmund, 62 kilóban Balázs Bálint, 68 kilogrammban Rizmajer Márton, míg 85 kilóban Borosi Henrik válogatottsága a biztos, ugyanis ők mindkét válogatóversenyen diadalt arattak. A mester közülük is Balázs Bálintot emelte ki: „Itt Győrben is őt választották a viadal legtechnikásabb birkózójának, hozzáteszem: teljesen jogosan. Rendkívül okos megoldásokat hajt végre, ráadásul nagyon hatékonyan. Nem tudom, hogy mit érhet el az Európa-bajnokságon, mivel tömegsúlycsoportban szerepel, és ott rengeteg kiemelkedő vetélytársa lesz. De, ha valaki képes érmet szerezni, akkor az ő.” Egyébként Szatmári dicsérte a mezőnyt, abból a szempontból, hogy nagyon motiváltan léptek szőnyegre a fiatalok. Hozzátette: „lelkileg is tudjuk ezeket a srácokat fejleszteni, s emiatt is lehet rájuk alapozni a későbbiekben is.” A következő,  egyben utolsó válogató Tokodon lesz május 12-én. Azokban a súlycsoportokban, amelyekben még kérdéses a nemzeti mez sorsa; itt dől el minden. Ilyen például 38, a 44, a 75 és a +85 kiló.

SERDÜLŐ SZABADFOGÁSÚ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, GYŐR A győztesek: 38 kg: Mizsei Zoltán (FTC), 41 kg: Gombos Alex (FTC), 44 kg: Takács Zsolt (ESMTK), 48 kg: Kaffai Botond (Vasas SC), 52 kg: Kiss Benedek (Szegedi VSE), 57 kg: Zurai Rajmund (Diósgyőri BC), 62 kg: Balázs Bálint (Tatabányai SC), 68 kg: Rizmajer Márton (Csepeli BC), 75 kg: Angyal Krisztián (Pénzügyőr SE), 85 kg: Borosi Henrik (Egri VSE), +85 kg: Tóth Zsombor (Kaposvári SI)

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.