UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2018-04-29 16:25

Kár érte

Kikapott Izraeltől, és kiesett a magyar U20-as férfi röplabdaválogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozatból. Tomanóczy Tibor csapatának igazából esélye sem volt, húsz pont fölé egyik játszmában sem jutott.

K. N. utanpotlassport.huA továbbjutásért lépett pályára vasárnap délután az U20-as magyar férfi röplabdaválogatott az oroszországi Eb-selejtező utolsó fordulójában. Amennyiben Tomanóczy Tibor csapata győztesként zárta volna a meccset, bejut a kvalifikáció harmadik fordulójába, így viszont Izrael került tovább. A magyar csapat az első körben nagyszerű győzelmet aratott Észtország ellen, majd a toronymagas esélyes oroszokkal nem bírtak a mieink, így ötven százalékos teljesítménnyel, egy pihenőnapot követően kezdhették el az Izrael elleni meccset.

A kép csalóka, nem a zöld mezes magyar csapat volt fölényben Fotó: CEV
A kép csalóka, nem a zöld mezes magyar csapat volt fölényben Fotó: CEV
Az előzetes esélylatolgatás szerint Izrael verhető csapat volt, így egyáltalán nem esélytelenül vágott neki a Tomanóczy-legénység a mérkőzésnek. Izrael viszont már az első szettben sokkolta a mieinket. 8:3-at követően mintha csak egy csapat lett volna a pályán: Izraelnek minden jött, a mieinknek viszont semmi. A nyitószett végére óriási lett a  differencia, 25:14-el vitte a játszmát az izraeli csapat. A második felvonás biztatóan indult. Na, majd most visszavágunk! 8:6-ig jók is voltunk, ám ellenfelünk nagyon gyorsan a maga javára fordította az állást. 16:13-nál a hárompontos hátrány még mindig nem tűnt vészesnek, ám Izrael egy dolgot tett. Előnyét tökéletesen tartotta. Sőt, a szett végére hat pontra nőtt a két csapat közti különbség, és sajnos nem a mi javunkra. 25:19, 2:0-as izraeli előny, borzalmasan nehéz helyzetben volt a magyar gárda a harmadik szett előtt. A záró játszma szoros csatát hozott, ám a magyarokból ekkor már elszállni látszott a hit. 8:7-es izraeli vezetésig még tartották a magukat a fiúk, ám aztán elhúzott ellenfelünk, és  25:18-as szettgyőzelemmel pontot tett a mérkőzés, és a magyar csapat sorsa végére. Együttesünk ezzel elbúcsúzott a Eb-szereplés lehetőségétől. Oroszország  Észtország ellen mérkőzik még, az esély, mondhatni, országos egyes. Az oroszok minden bizonnyal csoportelsőként kijutnak a nyári, Hollandia és Dánia által közösen rendezendő Európa-bajnokságra, míg Izrael megadta magának a lehetőséget, hogy ott legyen a kontinenstornán, hiszen bejutott a harmadik selejtezőkörbe.

FÉRFI U20-AS EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, OROSZORSZÁG, B-CSOPORT, 3. FORDULÓ Magyarország–Izrael 0:3 (-14, -19, -18) Magyarország: Laczi, Farkas, Szabó Bence, Szabó Barna, Szabó Márton, Csizmadia, Hartyányi, Fülöp, Horváth, Flachner, Tomanóczy, Kiss Szövetségi edző: Tomanóczy Tibor A csoport másik mérkőzésén: Oroszország−Észtország A csoport állása: 1. Oroszország 6 pont (2 mérkőzés), 2. Izrael 6 (3), 3. Magyarország 3 (3), 4. Észtország 0 (2)

További korosztályos hírek RÖPLABDA a sportági aloldalunkon.