UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-04-29 12:10

Pillanatokon múlott

Tizenöt másodperc választotta el a világelitbe jutástól a felnőtt jégkorong-válogatottat a budapesti divízió I/A csoportos világbajnokságon. A csapat drámai körülmények között csúszott el a végén, de a teljesítménye miatt nincs miért szégyenkeznie, pláne, a fiatal játékosoknak, akik komoly szerepet játszottak a válogatottban.

B. V. – utanpotlassport.huParádés környezetben, hazai pályán játszhatott a felnőtt jégkorong-válogatott a feljutásért a divízió I/A csoportos világbajnokságon. A magyar csapatban négy fiatal játékos szerepelt, Erdély Csanád (22), Garát Zsombor (20), Galló Vilmos (22) és Stipsicz Bence (21) is jégre lépett a Papp László Budapest Sportarénában.

Erdély Csanád bár fontos gólt szerzett a britek ellen, nem jött össze a feljutás
Erdély Csanád bár fontos gólt szerzett a britek ellen, nem jött össze a feljutás
A világbajnokság nem kezdődött jól. A magyar csapat bár jól játszott, de a négyperces rövidzárlat után 3–0-ra kikapott Kazahsztántól. Aztán hétfőn következett az olaszok elleni csata, amelyen fordulatos mérkőzésen 3–2-re győzött a remekül játszó magyar válogatott. A harmadik fordulóban az addig két vereséget szenvedő szlovén csapat éppen a mieink ellen tért magához, s 4 – 1-es sikerével megkezdte a felzárkózást. A magyar válogatott lengyelek elleni sikere azonban visszaadta a reményt, és az eredmények úgy alakultak, hogy az utolsó meccsen, a britek ellen a saját kezében volt a csapat sorsa. Ha legyőzi Nagy-Britanniát rendes játékidőben, története során harmadszor is feljut az A csoportba. Az első négy mérkőzésből egyébként az említett fiatalok is kivették a részüket. A kazahok ellen az első két harmadban remeklő magyar védelem egyik meghatározó tagját, Stipsicz Bencét választották a mérkőzés legjobbjának. A Svédországban légióskodó Galló Vilmos az olaszok ellen két, a szlovénok egy asszisztot adott. Így futott neki a válogatott a mindent eldöntő britek elleni mérkőzésre, amely álomszerűen indult. Chris Bodó emberelőnyből már a negyedik percben betalált, ezt követően természetesen eksztázisba került az Aréna. A magyar csapat pedig remekül tartotta az előnyét. Aztán pedig jött a Fehérvár AV19 fiatal csatára, Erdély Csanád, aki egy megpattanó lövésből a harmadik harmad elején megduplázta az előnyt, és úgy tűnt, valóra válik az álom. A meccs utolsó szakaszára nagyon felpörögtek a britek… A hajrára hatalmas fölénybe kerülő rivális kilenc perccel a vége előtt szépített, majd 15 másodperccel a záró dudaszó előtt bekövetkezett, amit elképzelni sem akartunk. Egyenlítettek. Így Nagy-Britannia és Olaszország bejutott, a magyar válogatott pedig, bár karnyújtásnyira (15 másodpercre) volt a világelittől, marad a divízió I/A csoportban. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon