UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-04-29 19:06

Továbbra is veretlenül

A Csata DSE kadét leánycsapata magabiztosan győzte le a Vasas Akadémia alakulatát a korosztályos bajnokság felsőházi rájátszásának utolsó fordulójában. Közben az alsóházi keresztjáték is lezajlott, így kiderült, melyik az a két csapat, amelyiknek még lehetősége van megmérkőzni a döntőbe kerülésért.

Sztrik Martinutanpotlassport.hu Utolsó fordulójához érkezett a leány kadét kosárlabdázók felsőházának rájátszása, és vasárnap a KSC Szekszárdnak a Soproni Darazsak Akadémia csapata ellen aratott győzelmét követően egy igazi rangadóval zárultak a megméretések. A második helyezett Vasas Akadémia fogadta az éllovas Csata DSE csapatát, a tét pedig a vendégek számára volt nagyobb: megőrizni veretlenségüket a szezon során. A vendégegyüttes kezdte jobban a mérkőzést, és már az első negyedet hét pont előnnyel tudta zárni. A Vasas Akadémia fiataljai azonban nem engedték meglógni a listavezetőt, és a második játékrészt 15‒15-ös eredménnyel tudták zárni, így megmaradt a kiharcolt hét pontnyi különbség a félidőre. A szusszanást követően azonban ismét Tursics Krisztián csapata nyújtott meggyőzőbb teljesítményt, hiszen három ponttal növelni tudta előnyét a harmadik felvonás végére, amit már nem tudott ledolgozni a hazai alakulat. A mérkőzés Kun Rita kétpontosával ért véget, s a veretlenségét megőrző Csata DSE 59‒53-ra győzött.

Az idén még veretlen Csata DSE kadétcsapata
Az idén még veretlen Csata DSE kadétcsapata
A találkozót Tursics Krisztián értékelte: „Ezen a szinten ez egy izgalmas, jó mérkőzés volt. A szezonban először állt fel az ellenfél hiányzók nélkül, ez megnehezítette a dolgunkat, de a lányok végig összepontosítani tudtak. Rengeteg dolog van még, amit a döntőig ki szeretnénk javítani. Most a felkészülésnek egy olyan időszaka jön, amikor még egységesebb csapatot kell formálni. A játékosok rendkívül elszántak, a célunk pedig az, hogy az idei veretlen formát megőrizzük és megnyerjük a bajnokságot.” A Vasas Akadémia szakvezetője, Diósadi-Deák Éva is megszólalt a találkozót követően. „A vereség ellenére örülök a mutatott játéknak, felszívták magukat a lányok és teljesen más mentalitással játszottak, mint az előző mérkőzésen. Ez a küzdés és elszántság sokáig repítheti még a csapatot. Játékosaim is érezték, hogy olyan volt, mintha lenne egy hatodik ember a pályán. Tavaly ez a korosztály második lett a serdülők között, most viszont nem szeretnék beérni ennyivel, éheznek az aranyéremre. Ha folytatjuk ezt az utat, összejöhet a bravúr, mindenesetre gratulálok együttesemnek a mai teljesítmény miatt!” Az alsóházi keresztjáték is lezajlott a hétvége folyamán, így kiderült, melyik az a két csapat, amelyiknek még lehetősége van megmérkőzni a döntőbe kerülésért. A Bajai NKK a Zsíros Akadémia Kőbányát győzte le könnyedén az oda-visszavágón, míg a BEAC-Újbuda a PVSK Nemzeti Akadémia alakulatát búcsúztatta a párharc során. A nyolcas finálé eddigi biztos résztvevője a Csata DSE, a Vasas Akadémia, a KSC Szekszárd, a DVTK Akadémia, a Kosárlabda Akadémia Pécs és a Soproni Darazsak Akadémia csapata. A fennmaradó két helyért pedig a Széchenyi KA és az MTK Budapest lesz az ellenfele a korábban említett két alsóházi csapatnak. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.