UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2018-04-30 15:57

Egyik szemünk sír, a másik is

Mind a férfiak, mind pedig a lányok elbúcsúztak az Európa-bajnoki szerepléstől. Az U19-es leánycsapatunk mindhárom mérkőzését elveszítette a szerbiai kvalifikációs tornán, míg a férfiak az utolsó, Izrael elleni találkozóig nyitva tartották a továbbjutás kapuját, ám végül nem sikerült a bravúr Tomanóczy Tibor tanítványainak sem.

K. N. utanpotlassport.huMinden csoda három napig tart. Ebben bízva utazott el mind az U19-es leányválogatott, mind pedig az U20-as férfiválogatott az Európa-bajoki selejtezősorozat második fordulójára. A lányoknak Szerbiába, míg a férfiaknak Oroszországba utaztak. Könnyűnek egyik csapatunk számára sem ígérkezett a három meccsből álló minitorna, hiszen míg a lányoknak a hazai szerbek mellett Hollandiával és Dániával is meg kellett mérkőzniük, addig a férfiak a bombaerős oroszok mellett Észtországgal és Izraellel találkoztak. A lányok rögtön a hazaiakkal, Szerbiával néztek farkasszemet az első fordulóban. A második szettet leszámítva nem vallottak szégyent Jerome Dumas tanítványai, akik ugyan 3:0-ra kikaptak, ám az első és a harmadik felvonásban méltó partnerei voltak a hazaiaknak. A kapitány a nyitásfogadásra panaszkodott, a meccs harmadik szakaszában változtattak is a mieink, de már túl késő volt, a szerbek végül simán nyertek.

Az U20-as férfiak az utolsó meccsig életben tartották a továbbjutás reményét Fotó: CEV
Az U20-as férfiak az utolsó meccsig életben tartották a továbbjutás reményét Fotó: CEV
A férfiak az észt csapattal találkoztak a nyitókörben. Tomanóczy Tibor elégedett lehetett csapatával, hiszen a fiúk azt hozták, amit edzőjük várt tőlük. Leszámítva a harmadik felvonást, mikor az ellenfél volt a jobb, összességében a magyar csapat nagyon meggyőző játékot mutatott, és 3:1-es győzelemmel kezdett. A folytatásban két pokolian erős csapat várt a mieinkre. A lányok a hollandok ellen léptek pályára, bár voltak periódusok, mikor úgy tűnt, csak egy csapat van a parketten. A tulipánosok nagyon simán, 3:0-ra nyertek, úgy, hogy a mieink a húsz pont közelében sem nagyon jártak. A férfiakra Oroszország várt a második fordulóban. A hazai csapat ezen a mérkőzésen mutatkozott be a tornán, méghozzá pazar módon. Ahogy a hollandok a Dumas-tanítványokat, úgy az oroszok a Tomanóczy-legényeket sem engedték húsz ponton felülre, sőt, ahogy haladt előre a mérkőzés, úgy nőtt a különbség a két csapat közt. Az utolsó szettben már a tíz pontnak is örülhettük. A vége 3:0-ás orosz siker lett, mi pedig készülhettük az Izrael elleni, sorsdöntő meccsre.
Az U19-es lányok a Szerbia elleni meccs előtt Fotó: CEV
Az U19-es lányok a Szerbia elleni meccs előtt Fotó: CEV
A lányoknak már nem kellett a továbbjutás miatt „aggódniuk”, hiszen ekkor már részint megpecsételődött a sorsuk. Bár, még a legjobb csoport harmadiknak is volt esélye bejutni a kvalifikációs szakasz harmadik körébe, de ehhez már jó adag szerencse is kellett volna.  A lányok így különösebb teher nélkül állhattak fel Dánia ellen. Az első két szettben csak olykor-olykor tudtunk villantani, a harmadik felvonás viszont a mieinkről szólt. Ahogy Dumas kapitány elképzelte, a magyarok uralták a játékteret, és az eredmény sem maradt el, 25:11-el lemostuk a dánokat. Akik köszönték szépen a figyelmeztetést, és a negyedik felvonásban jelezték, hogy ácsi, lassan a testtel... Kiegyenlített küzdelmet hozott ez a szett, de az északiak győzelme nem forgott különösebb veszélyben. 3:1-re nyert Dánia, a magyar csapat pedig egy szettgyőzelemmel búcsút intett az Eb-szereplés lehetőségének. Majd a férfiak megmutatják, gondoltuk. A kezdésig minden rendben is ment, ám ahogy elindult az első labdamenet, a fiúkat megbénította a tét. Izrael ezt tökéletesen ki is használta, és már az első szettben kilenc ponttal bizonyult jobbnak. Volt még hátra idő, bármi megtörténhet, higgyünk a csodában, és a fiúkban, reménykedhetett a magyar stáb. Ám Fortuna ezen a délutánon ellenfelünk kezét fogta, hiszen míg Izraelnek szinte minden sikerült, addig nekünk nem igazán volt szerencsénk. A második és a harmadik szettben is jobbnak bizonyult ellenfelünk, ráadásul húsz ponton alul tartott minket. Ez így kicsit fájó volt, hiszen az előzetes tervek szerint talán Izrael tűnt volna verhető ellenfélnek. Tomanóczy pedig nem is keresett kifogásokat, azt mondta a mérkőzés után, hogy a csapat tudása ma ennyire futotta. Izrael megérdemelten jutott tovább. A lányok és a férfiak is a képernyők elől követhetik tehát a nyári kontinensviadalon történeket. Nekünk pedig marad a remény, hogy majd legközelebb. További korosztályos hírek RÖPLABDA a sportági aloldalunkon.