UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-04-30 14:42

Hó volt, jó nem volt

Marton Gergely önbizalomtól duzzadva érkezett meg a ralikrossz Európa-bajnokság második versenyhétvégéjére, a portugáliai Montalegrébe. A Volland Racing Skoda Fabiáját terelgető 20 esztendős pilóta a szezonnyitó versenyen, Barcelonában felállhatott a dobogó harmadik fokára, így érthető volt, hogy a portugál versenyen is a döntőbe várta magát. A körülmények azonban közbeszóltak (még hó is esett), így Marton elmaradt saját várakozásaitól, és idő előtt búcsúzni kényszerült.

K. N. utanpotlassport.huA ralikrossz kiszámíthatatlan sportág. Kezdve attól, hogy az első kvalifikációs futam rajtsorrendjét sorsolással döntik el, az autók legtöbbször lökhárítótól lökhárítóig követik egymást a sprintversenyeken, és akkor az időjárást, mint az egyik leginkább befolyásoló tényezőt még nem is említettük. Portugáliában, a ralikrossz Európa-bajnokság idei szezonjának második versenyhétvégén bizony az égiek is döntő tényezővé léptek elő, ugyanis egészen szürreális módon még havazott is a versenyen. A 20 éves Marton Gergely önbizalomtól telve landolt csütörtökön a montalegrei reptéren. Akkor úgy nyilatkozott honlapunknak, hogy a barcelonai formáját − ahol minden tökéletesen alakult számára, nagyszerű volt az autó, és ő is nagyon komfortosan érezte magát a volán mögött −  szeretné átmenteni ide, Portugáliába. Ez egyáltalán nem tűnt irreális elvárásnak, hiszen a montalegrei pályát szereti Marton, ahogy mondta, nagyon kellemes rajta versenyezni, hiszen ritmusos, tempós vezetést tesz lehetővé. Azzal azonban nem számolhatott, hogy az Ibériai-félszigeten a hétvégén még hó is fog esni. Pedig ez történt, a furcsa időjárás, a gyenge pályakarbantartás és Fortuna szabadsága miatt ez a hétvége egyáltalán nem úgy alakult, ahogy  azt a Volland Racing magyar pilótája várta.

Hihetetlen, Portugáliban még hóesés is nehezítette a ralikrossz Eb futamait
Hihetetlen, Portugáliban még hóesés is nehezítette a ralikrossz Eb futamait
„Ahogy előzetesen reméltem, jól kezdtem a hétvégét, a szabadedzést sikerült megnyernem, ám sajnos az ott mutatott jó tempót nem tudtam átmenteni a továbbiakra. Ebben közrejátszott a balszerencsés sorsolás, a gyenge pályakarbantartás, és a hirtelen jött hóesés is" − mondta Marton. A 20 éves pilóta a versenyhétvége előtt felhívta rá a figyelmet, hogy ezen a helyszínen gyakorta tréfálja meg a résztvevőket az időjárás, és azt is tudjuk, hogy az április szeszélyes, de hogy ennyire?! „Sajnos már az elődöntőkbe sem sikerült bejutnom, amire nem is tudom mikor volt utoljára példa. A sport azonban néha kegyetlen, próbálom azt a kevéske pozitívumot megragadni a hétvégéből, ami volt. Ez azonban már a múlt, mától már a norvégiai versenyre készülök, és hiszem, hogy ezt a sok balszerencsét, ami Portugáliában sújtott, a szezon hátralévő részében valamikor szerencse formájában visszakapom.” A következő, norvégiai futamig még elég sokat kell aludnunk, a Super1600-as géposztály Európa-bajnoki mezőnye legközelebb június második hétvégéjén ül ismét volán mögé, a pokoli Hellben. További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.