UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2018-04-30 11:02

Mindenki mindenhol

Öt különböző viadalon is érdekeltek voltak az utánpótláskorú vívók a hét végén. A Gerevich-Kovács-Kárpáti körverseny aktuális, budapesti fordulójában leginkább a BVSC-Zugló kardozói örülhettek, a felnőttviadalokon pedig időnként a fiatalok, akik közül többen is dobogós helyezést értek el a válogatókon.

B. V. – utanpotlassport.huRoppant mozgalmas hét végén vannak túl az utánpótláskorú vívók, hiszen valamennyi fegyvernem és szinte az összes korosztály képviselői részt vettek valamilyen megméretésen a hét végén. Itthon és külföldön egyaránt pástra léptek a legjobb magyar fiatalok.

Mozgalmas hét végén vannak túl az utánpótláskorú vívók Fotó: Steirer Máté
Mozgalmas hét végén vannak túl az utánpótláskorú vívók Fotó: Steirer Máté
A kardozók közül a legkisebbeké volt a főszerep a hét végén. Folytatódott ugyanis a Gerevich-Kovács-Kárpáti körverseny, amelynek a mostani állomását a Nemzeti Sportcsarnokban rendezték. A viadalon legtöbbször a BVSC-Zuglói fiataljai örülhettek, az újonc fiúk között Avarkeszi Dániel, a serdülők között pedig Ondrik Konrád és Brassai Dorottya győzött. A három zuglói elsőség mellett az újonc lányok között a törökbálinti Kovács Zanett nyert, míg a gyermekkorosztályban Tfirst Balázs (KVSE) és Bende Barbara (Vasas) szerezte meg az aranyérmet. A hazai felnőttválogatókon is szépen szerepeltek az utánpótláskorú versenyzők, a férfi tőrözők megméretésén három fiatal is dobogóra állhatott: az ezüstérem Nagy Balázsé (20, Törekvés) lett, míg a harmadik helyen Frűhauf Benjámin (19, BVSC) és Mészáros Tamás (20, UTE) osztozott. A versenyt a budakalászi Szerémi András nyerte meg. A párbajtőrözők utolsó Magyar Kupa-fordulóján egyéniben bronzéremmel zárt a friss junior világ- és Európa-bajnok Nagy Dávid (18, Vasas), mellette pedig a nyolc közé jutott a hasonló címekkel büszkélkedő klubtárs, Koch Máté (18) is. Ami a külföldi versenyeket illeti, a junior vb-bronzérmes párbajtőröző Nagy Kinga (19, Diósgyőri VE) a negyeddöntőig menetelt a spliti felnőtt szatellitversenyen, míg a felnőtt tőrözők tauberbischofsheimi világkupaviadalán a Budapest Honvéd két vívója, Kondricz Kata (19) és Szántay Anna (19) is a legjobb 32 közé jutásért búcsúzott. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.