UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-05-01 20:08

Fiatalok főszerepben?

Az őszi találkozón parádézó ferencvárosi fiatalokra szerdán is fontos szerep hárulhat a Győr–FTC női kézilabda-bajnoki rangadón. Az Audi Arénában minden bizonnyal pályára lép Háfra Noémi (19), Faluvégi Dorottya (20) és Márton Gréta (18) is, de természetesen a győri keretben is akadnak utánpótláskorú játékosok.

B. V. – utanpotlassport.huA felnőtt női kézilabda-bajnokság leginkább várt találkozóját, a Győr–FTC rangadót rendezik szerdán az Audi Arénában. Az aranyérem sorsa ezúttal nem a hagyományos bajnoki döntőben, hanem az alapszakaszt követően dől el, azaz még a szokottnál is nagyobb jelentőségű találkozó elé nézünk.

Háfra Noémire és a Faluvégi Dorottyára fontos feladatok várhatnak a Győr ellen
Háfra Noémire és a Faluvégi Dorottyára fontos feladatok várhatnak a Győr ellen
Ezúttal is komoly szerep hárulhat a fiatal játékosokra, legalábbis, ha az őszi találkozóból indulunk ki, akkor mindenképpen. Október végén az Elek Gyula Arénában a hazai környezetben FTC győzött két góllal, ami azt jelenti, hogy Győrben akár egygólos vereséggel is bajnok lehet. Akkor a második félidő elején, lélektanilag roppant fontos pillanatban remekeltek a ferencvárosiak fiatal játékosai. A mérkőzésen Háfra Noémi (19) három, Faluvégi Dorottya (20) és Márton Gréta (18) egy-egy gólt szerzett. Az említett három játékos egyébként azóta is ragyogóan játszik a bajnokságban: Háfra 76, Márton 43, Faluvégi pedig 40 találatnál tart az évadban. Előbbi ráadásul azóta a felnőtt-világbajnokságot is megjárta… Vannak fiatal, ígéretes játékosok a győriek keretében is. Fodor Csenge (19), Pál Tamara (17) és Afentáler Sára (17) is szerzett már gólt a Bajnokok Ligája mostani kiírásában. Ugyanakkor, ha az elmúlt időszak tendenciáját nézzük, valószínűsíthető, hogy a fővárosi együttesben jutnak több lehetőséghez az utánpótláskorúak. Az viszont biztos, hogy óriási csata várható szerdán 18 órától.

Az első mérkőzésen: FTC-Rail Cargo–Győri Audi ETO KC 27–25 (11–11) FTC: Bíró, Szikora (kapusok), Faluvégi 1, Háfra 3, Hornyák, Jovanovic 2, Kovacsics 8, Lukács 1, Márton 1, Mészáros, Pena 8, Schatzl 1, Snelder 2, Szekeres, Szucsánszki, Van der Heijden. Vezetőedző: Elek Gábor GYŐR: Grimsbö, Kiss É. (kapusok), Afentáler, Althaus, Amorim 5, Bódi 1, Broch 3, Fodor, Görbicz 4, Mörk 4, Oftedal 4, Pál, Puhalák 4, Varga E. Vezetőedző: Ambros Martín

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.