UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-05-03 18:44

Győztes menetelés

Csütörtökön ismét harcba szálltak a magyar leányválogatott tagjai a svájci U19-es floorball-világbajnokság B divíziójában. A mieink remekül kezdték a tornát, hiszen a szerdai, Új-Zéland elleni mérkőzésen fölényes győzelmet arattak, így magabiztosan várhatták a mai, Kanada elleni párharcot is. A cél ugyanaz volt: bezsebelni a két pontot. És ismét sikerült!

Sztrik Martin ‒ utanpotlassport.huMásodik napjához érkezett a svájci St.Gallenben és Herisauban megrendezett leány U19-es floorball világbajnokság, ahol a tegnapi, Új-Zéland elleni győzelmet követően az újabb két pontért szállt harcba a magyar válogatott, ezúttal a jégkorong ‒ a sportág „nagytestvére”‒ egyik fellegvára, Kanada ellen.

Remekül kezdte a tornát a magyar leányválogatott
Remekül kezdte a tornát a magyar leányválogatott
A svájci világbajnokságot magabiztosan kezdték a mieink. Az alsó osztálybeli (B divízió) első mérkőzésükön szép játékkal, 5‒1-re verték Új-Zélandot, így egy lépéssel közelebb kerültek a feljutáshoz, amiért majd a négyes csoport első két helyezettje fog megküzdeni a másik ágon szereplő legjobb két csapattal. A korosztályos magyar válogatott még 2014-ben, a hatodik alkalommal lebonyolított világeseményen esett ki a felső osztályból (A divízió), majd két éve egészen az elődöntőig menetelt, ahol ‒ később a feljutást kiharcoló‒ Németország jelentette a végállomást. (Érdekesség, hogy a német csapat az idei torna első meccsét 29‒0-ra elveszítette az ötszörös világbajnok Svédország ellen, majd a második fordulóban 7‒2-re kikapott Csehországtól is.) Legutóbb 2010-ben sikerült a feljutás a magasabb osztályba, akkor mindezt veretlenül tették meg a leányok, igaz, ott csak négy csapat versengett az előrelépésért. Az idei cél ugyanez, ennek tudatában léptek pályára a magyar játékosok a kanadai válogatott ellen is, és kezdték remekül a találkozót: már a 3. percben megszereztük a vezetést. A fölény ezután egyre jobban nőtt, aminek meg is lett az eredménye, a második játékrész kezdete után három perccel már két gól állt Magyarország neve mellett az eredményjelzőn. Ezután gyors gólváltás következett: a 12. percben egy kapufás találattal szépített az amerikai kontinensbeli csapat, majd pár másodperccel később növeltük az előnyt, sőt a második harmad végére már 4‒1-re módosult az állás, így magabiztosan várhattuk az utolsó felvonást. A hajrában sokáig úgy tűnt, hogy nem találják a csapatok a rést a hálóba, azonban a kanadaiak nem sokkal a vége előtt egy utolsó rohamot indítottak pontmentésért, és egy értékesített büntetővel ismét kettőre csökkentették a magyar előnyt. Ezután megindult gólgyártás: gól az egyik kapuban, gól a másikban, több támadásra azonban nem volt már ideje egyik félnek sem, így kialakult az 5‒3-as végeredmény, amivel a mieink a csoport élére ugrottak.

D csoport, 2. mérkőzés (Herisau, Svájc) Magyarország‒Kanada  5‒3 (1‒0, 3‒1, 1‒1) A magyar U19-es leányválogatott kerete: Kapusok: Judák Anna, Rácz Anna Mezőnyjátékosok: Benyó Blanka, Fertőszögi Zsófia, Fülöp Anna, Galambos Eszter, Gönczi Eszter, Magyar Petra, Nánási Enikő, Nyerges Dóra, Odor Gréta, Oravecz Kinga, Pádár Kitti, Pakodi Csenge, Stipsicz Orsolya, Szalai Dóra, Tényi Anna, Tóth Marcella, Trombitás Anna, Turi-Kováts Katalin Vezetőedző: Varsányi Zsuzsanna

A csapat utolsó világbajnoki csoportmérkőzése. Május 4., péntek, 19 óra: Magyarország‒Oroszország

Amit a világbajnokságról eddig írtunk: Ütős csapat Egyéb korosztályos hírek FLOORBALLBAN a sportági aloldalunkon.