UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2018-05-03 12:25

Összetartottak

Vígh Zsolt szövetségi kapitány vezetésével kétnapos összetartáson vettek részt a fiú ifjúsági asztalitenisz‒válogatott tagjai. A fiatalok programjában öt szakedzés és két erőnléti tréning szerepelt, az edző elmondása szerint a tervezetteket maximálisan elvégezték, a játékosok megfelelő, minőségi munkát végeztek.

Sztrik Martin ‒ utanpotlassport.huÚjabb összetartáson vett részt a Vígh Zsolt vezette fiú ifjúsági asztalitenisz‒válogatott, ezúttal a BVSC-Zugló sportkomplexumában.

Kétnapos összetartáson vettek részt a fiú ifjúsági válogatott tagjai Forrás: MOATSZ
Kétnapos összetartáson vettek részt a fiú ifjúsági válogatott tagjai Forrás: MOATSZ
A szövetségi kapitány beszámolója szerint az április 24‒25-i felkészülésen a tervezetteket maximálisan elvégezték, a játékosok megfelelő, minőségi munkát végeztek. Mindezt a versenynaptárhoz, illetve a játékosok egyéni állapotához igazították, az edzések során nagy hangsúlyt kaptak a motivációs és mentális gyakorlatok. Összesen öt szakedzés és két erőnléti tréning szerepelt a programban. Az ifjúsági fiúválogatottnak a július 15-én kezdődő Európa-bajnokság lesz a következő megmérettetés, addig viszont még hosszú felkészülés és egy háromhetes edzőtábor vár a fiatalokra. „Mivel nemrég lett vége az ifjúsági országos bajnokságnak, ezért most elsősorban az alapjátékot próbáltuk fejleszteni, többnyire labdabiztonságot növelő gyakorlatokkal. Többen fáradtan mozogtak még, ugyanakkor a játékosok formája kifejezetten biztató” ‒ számolt be a múlt heti összetartásról Vígh Zsolt, majd kitért arra is, milyen célokkal vág neki a júliusi nemzetközi megmérettetésnek és az azt megelőző felkészülésnek a válogatott. ‒ „Az ifik tavaly visszajutottak a legjobbak közé, így azt gondolom, hogy magasra tehetjük a lécet, pozitívak a várakozásaink az Eb-t illetően. Addig is próbálunk normális rendszerben készülni és dolgozni. Tehetséges, jó képességű játékosok alkotják a csapatot, köztük több elsőévessel. A legfőbb cél, hogy bejussunk a nyolc közé, onnantól már bármi megtörténhet.”

Az összetartáson részt vett ifjúsági válogatott játékosok: András Csaba (BVSC-Zugló), Both Olivér (BVSC-Zugló), Terék Norbert (BVSC-Zugló), Juhász Patrik (Wien Neudorf), Molnár Dávid (Nyírbátor ASE), valamint meghívottként Krebs Bálint (BVSC-Zugló) és Kishegyi Ákos (Dunakeszi AC)

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.