UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2018-05-03 21:54

Öt tusa, egy próba

Csütörtökön a női selejtezőkkel elkezdődött a kecskeméti felnőtt öttusa-világkupa forduló. Utánpótláskorú versenyzőink közül a 17 éves Gulyás Michelle csoportjában a 14. helyen zárt, a junior korosztályt képviselő Kalincsák Eszter a 16., Zs. Tóth Anna a 19., Barta Luca a 21., Kiss Virág a 22., Boros Alexandra pedig a 24. helyen végzett.

K. N. utanpotlassport.huKecskeméten rendezik e hét végén az öttusázók felnőtt világkupa-versenyét. Pénteken a hölgyeken volt a sor, hogy kvalifikálják magukat a szombati fináléba. Utánpótlás- és juniorkorú versenyzőinknek ez sajnos nem sikerült, Földházi Zsófia, Kovács Sarolta és Alekszejev Tamara viszont ott lesznek a döntőben. A 17 éves Gulyás Michelle Kovács Saroltával, Réti Kamillával és Boros Alexandrával együtt a B-csoportban próbálta kivívni a továbbjutást. Az első tíz hely valamelyikén kellett végeznie annak, aki szeretett volna bekerülni a döntőbe. Aki kiszorult a csoportok tíz legjobb versenyzői közül, még reménykedhetett a magas pontszámaiban, ugyanis a maradék hat helyet a legtöbb ponttal rendelkező hölgyekkel töltötték fel.

Sem a juniorok, sem a 17 éves Gulyás Michelle nem tudta beverekedni magát a döntőbe Fot: UIPM
Sem a juniorok, sem a 17 éves Gulyás Michelle nem tudta beverekedni magát a döntőbe Fot: UIPM
A B-csoportot Kovács Sarolta megnyerte, így simán bejutott a fináléba, Földházi Zsófia az A-csoport 7. helyét kaparintotta meg, míg Alekszejev Tamara a C-csoportban végzett az 5. helyen, és bejutott a szombati döntőbe. A junior korosztályt képviselő Kalincsák Eszter végül a 16., Zs. Tóth Anna a 19., Barta Luca a 21., Kiss Virág a 22., Boros Alexandra pedig a 24. helyen végzett, amivel lemaradtak a fináléról. De legalább megpróbálták... Pénteken a férfiak következnek, akik számára szintén a selejtezőkkel kezdődik a verseny, szombaton a hölgyek, míg vasárnap az urak döntőznek, hogy aztán hétfőn a vegyes-váltóval érjen véget a magyarországi világkupa-forduló. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN  a sportági aloldalunkon.