UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2018-05-04 20:14

Statisztika-dupla a nyitányon

A Statisztika versenyzője Molnár Kendra az U11-esek és az U12-esek mezőnyében is magyar bajnoki címet ünnepelhetett a mohácsi újonc és serdülő asztalitenisz-bajnokság első napján. A fiúk mezőnyében Kizakisz Nikolaosz és Szántosi Dávid szerzett aranyérmet.

Munkatársunktól – utanpotlassport.huA legkisebbek, vagyis az U11-esek és az U12-esek viadalával kezdődött meg pénteken az újonc és serdülő országos asztalitenisz-bajnokság. A Mohácson zajló viadal első napján a fiatalabbak között 63-an, az idősebbek mezőnyében 89-en álltak asztalhoz.

Molnár Kendra duplázott a korosztályos ob első napján Forrás: ITTF
Molnár Kendra duplázott a korosztályos ob első napján Forrás: ITTF
Az U11-es fiúk versenyét a papírformának megfelelően a szekszárdi Yorgos SE pinpongozója, Kizakisz Nikolaosz nyerte. Leginkább az elődöntőben szenvedett meg a soltvadkerti Lei Balázs ellen, akit 3:2-re győzött le, a fináléban pedig 3:0-ra verte a BVSC-s Cseri Ádámot. A középső újonc kategóriában is az első kiemelt győzött, a szarvasi Szántosi Dávid simán végigverte a mezőnyt, mindössze két játszmát vesztett a lejátszott hét mérkőzésén, a döntőben a veszprémi Epinger Mártont múlta felül 3:0-ra. A lányok között a Statisztika fiatal versenyzője, Molnár Kendra duplázott, U11-ben és U12-ben is nyert. Mindkét versenyszámban soltvadkerti versenyzőt múlt felül a fináléban, a kisebbek között Müller Evelint verte 3:1-re, a „nagyok” mezőnyében pedig az első helyen kiemelt Tanács Nóra ellen diadalmaskodott szintén 3:1-re. Szombaton az U13-asok versenyével folytatódik a háromnapos mohácsi viadal.

ÚJONC ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, MOHÁCS U11. Fiúk: 1. Kizakisz Nikolaosz (Yorgos SE), 2. Cseri Ádám (BVSC-Zugló), 3. Lei Balázs (Ambrus Akadémia) és Imre Gábor (Turris SE Sopron) Leányok: 1. Molnár Kendra (Statisztika PSC), 2. Müller Evelin (Ambrus Akadémia), 3. Csór Laura (Jászkun Volán) és Fónagy-Árva Zsófia (Tiszaújvárosi SC) U12. Fiúk: 1. Szántosi Dávid (Szarvasi Körös ASE), 2. Epinger Márton (Veszprém), 3. Mohácsy László (Gödöllői SK) és Cseri Ádám (BVSC-Zugló) Leányok: 1. Molnár Kendra (Statisztika PSC), 2. Tanács Nóra (Ambrus Akadémia), 3. Szerbasics Ivett (Szekszárd AC) és Szosznyák Emma (ATSK Szeged)

Részletes eredmények: ITT További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.