UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2018-05-04 20:57

Szép Balázs finalista!

Bejutott a döntőbe Szép Balázs a kecskeméti felnőtt világkupa-futamon. A 19 éves öttusázó egyenes ágon vívta ki a fináléba jutást, miután csoportjában a 6. helyen végzett.

K. N. utanpotlassport.huA hölgyek után pénteken a férfiakon volt a sor, hogy a kecskeméti felnőtt világkupa-futamon eldöntsék, melyik 36 versenyző vívja majd a vasárnapi finálét. Martinek János, a férfiak szövetségi kapitánya újfent bizalmat szavazott a 19 éves Szép Balázsnak, aki nem oly rég már bizonyította, hogy a felnőttek között is megállja a helyét, hiszen Los Angelesben, a legutóbbi világkupa-versenyen a 3. helyen végzett.

Szép Balázs döntőbe jutott a hazai felnőtt vk-futamán Fotó: pentathlon.hu
Szép Balázs döntőbe jutott a hazai felnőtt vk-futamán Fotó: pentathlon.hu
Értelemszerű volt, hogy a szövetségi kapitány ‒ hacsak sérülés közbe nem jön ‒ benevezi őt a hazai felnőtt vk-futamra is. Balázs ezt egyelőre továbbjutással hálálta meg,  a pénteki selejtezőben ugyanis csoportjában a 6. helyen végzett, így számolgatnia sem kellett, egyenes ágon jutott be a vasárnapi döntőbe. A három csoportból az első tíz helyen végzett versenyzők jutottak be közvetlenül a fináléba, míg a maradék hat helyet a legnagyobb pontszámot elértek tölthették fel. „Balázs a páston ötven százalékos teljesítményt nyújtott ma. Vívása végén látszott, hogy egy picit elfáradt. A medencében ebből már mi sem maradt, csoportjában a harmadik legjobb időt tempózta. A kombinált számot a tizenegyedik helyről kezdte, és végül nem túl megerőltető futással sikerült az első tíz között célba érnie, ami közvetlen továbbjutást ért számára" ‒ értékelt a felnőtt szövetségi kapitány, Martinek János. Szombaton a hölgyek (három magyarral a résztvevők közt), míg vasárnap a férfiak döntőjét (öt magyarral, köztük a junior korú Szép Balázzsal) rendezik Kecskeméten, hétfőn pedig a vegyes-váltóval zárul a kecskeméti világkupa-forduló. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN  a sportági aloldalunkon.