UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2018-05-05 08:46

Születésnap Szerbiában

Bernáth Imre életében kétszeresen is emlékezetes nap lehet május hatodika. Egyfelől azért, mert az ökölvívók serdülőválogatottjának tagjaként szerepelhet a szerbek elleni korosztályos csapattalálkozón, másfelől mert aznap ünnepli 14. születésnapját.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu Szerbia–Magyarország bokszviadalt rendeznek vasárnap Loznicában, s a ringrandevú külön érdekessége, hogy ezúttal nem a felnőtt, sőt még csak nem is a közvetlen utánpótlás-korosztály képviselői csapnak össze, hanem a legifjabbakból kialakított nemzeti együttesek mérik össze tudásukat. Vagy még inkább azt, hol tartanak a kesztyűs tudomány elsajátításának amúgy cseppet sem rövid folyamatában. Ezzel együtt, vagy éppen ezért felettébb izgalmas túrának néz elébe a 13-14 esztendősek alkotta tízfős magyar fiúalakulat, amelynek oszlopos tagja a sportág talán legismertebb családjának, a kiterjedt Bernáth famíliának egyik újabb reményteljes képviselője, Bernáth Imre. Az éppen vasárnap 14 éves legény a horvát-szerb határvidéken fekvő, jó húszezres kisvárosban a maga módján, vagyis jó teljesítménnyel, győzelemmel ünnepelhet, s külhoni szorítóban igazolhatja jó hírét, vagy ha úgy tetszik, bizonyíthatja beválogatásának helyességét. Ifjú kora dacára már gyűjtött babérokat, például a tavalyi diákolimpián második, idén pedig már első lett a 38,5 kilogrammos súlycsoportban, a serdülő országos bajnokságon pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel a Debreceni VSC üdvöskéje. Hozzá hasonlatosan más, idehaza már jól ismert korosztályos ígéretek is kötelek közé lépnek a szerb házigazdák nyilván nem kevésbé tehetséges reprezentánsaival szemben. Így a 76 kg idei diákolimpiai bajnoka, a KSI-s Balogh Rináldó, s a válogatott legifjabbja, a 2005. november végén született Konkoly Lorenzó, aki az Oroszlányi SE színeiben indulva lett első április elején a tatai Magyar Utánpótlás-kupán (a diákolimpia új keletű nevén) súlycsoportjában, 46 kilóban.

horváthmáté-döse
horváthmáté-döse
A Szerbiába utazók sorában helyet kapott még a serdülő magyar bajnok, diákolimpiát is nyert kőszegi Búza Rafael (48 kg), a két diákolimpián is aranyérmes debreceni Balogh Krisztián (50 kg), az idén bronzig jutó egri Palkovics Aurél (52 kg), a serdülő ob-n második, az ezévi diákolimpián pedig – két súlycsoporttal feljebb –  első KSI-s Dömény Martin (56 kg). Aztán ott van ott van a 2017-ben utóbbi mögött harmadik cívisvárosi Tóth Noel, továbbá a diákolimpiai bronzot követően ugyanott most áprilisban aranyérmes, szintén debreceni Lakatos Kevin (59 kg), végül, de semmiképpen sem utolsó sorban pedig Horváth Máté (Dunai ÖSE), aki a tavalyi diákolimpián ezüsttel zárt (52 kg). További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.