UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2018-05-06 20:10

Három arany Kolozsvárról

Lezajlott az ifjúsági cselgáncsozók Európa-kupája Kolozsváron. Harmincegy ország 546 versenyzője küzdött az érmekért. A magyarok remekeltek, ugyanis 3 aranyat, 3 ezüstöt és egy bronzot szereztek, s ezzel az olaszok mögött az éremtábla második helyén végeztek.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Kolozsváron zajlott le az ifjúsági cselgáncsozók Európa-kupája, amelyen 31 ország képviseletében 546 versenyző lépett tatamira. A magyarok remekeltek, hiszen 3 arany-, 3 ezüst- és egy bronzérmet szereztek, s ezzel az éremtábla második helyén végeztek Olaszország mögött. Az 50 kilogrammos Gombás Bálint négy győztes párharcot követően jutott be a fináléba, itt azonban már nem bírt a francia Romain Valadier Pizarddal, akitől egy wazari értékű akcióval kapott ki, így a dobogó második fokára állhatott fel. Ugyanebben a súlycsoportban Farkas Bence ötödik lett. A 73 kilósok mezőnyében a felnőtt magyar bajnok Nerpel Gergely indult, s magabiztosan uralta a meccseit. Négyszer nyert, s ezután jöhetett a finálé. Itt azt a román Adrian Sulcát múlta felül ipponnal, akitől nemrégiben kikapott a tunéziai Afrika-kupán. Gergely így aranyérmes lett. A 60 kilogrammosok versenyében Szatmári György harmadik lett. A fiatal dzsúdós hatalmasat küzdött az éremért: kétszer nyert, majd kikapott a holland Dylan Van Der Kolktól, s ezután a vigaszágra került. Itt háromszor kellett diadalt aratnia ahhoz, hogy tatamira léphessen a román Antonio Minigote ellen, aki szintén nem okozott különösebb gondot neki, így Szatmári bronzéremhez jutott. A leányok 48 kilogrammosai között két magyar cselgáncsozó vívta a finálét. Kardos Tímea három sikeres párharc után jutott be az aranycsatába, míg Gyertyás Róza négyszer remekelt ehhez. Kettejük párharcából végül Kardos került ki győztesen. Az 57 kilósok mezőnyében némi meglepetésre az ifjúsági világbajnok Varga Brigitta két nyertes és két vesztet csatát követően kiesett a versenyből. A holland Alexe Wagemakertől, majd a francia Martha Fawaztól kapott ki.

Özbas Szofi először nyert a 63 kilogrammosok között
Özbas Szofi először nyert a 63 kilogrammosok között
Bejczi Zsuzsanna, az ifjúsági leányválogatott vezetőedzője szerint Brigittának még bele kell erősödnie ebbe a súlycsoportba : „Egész télen sérült volt, nemrégiben épült fel, ráadásul súlycsoportot is váltott, nem is egyet, hanem kettőt. Mindenképpen fel kell zárkóznia még a mezőnyhöz.” Özbas Szofi diadalt aratott a 63 kilogrammosok versenyében. Négyszer nyert a döntőig, s ott a holland Marin Vissert is legyőzte. Szofi egyébként először dzsúdózott ebben a kategóriában. A 70 kilós Czerlau Jennifer három siker után került be a fináléba, ott azonban ipponnal kapott ki az olasz Martina Espositotól. Bejczi így értékeli a Kolozsváron történteket: „Átlagos erősségű mezőny gyűlt össze. A magyarok magabiztosan versenyeztek, kellett már a sikerélmény, mivel nem úgy szerepeltünk az ezt megelőző Európa-kupákon, ahogyan azt előzetesen vártuk.” További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.