UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2018-05-06 21:19

Izzasztó budapesti siker

A Budapesti KRA (Központi Röplabda Akadémia) nyerte az országos minikupát az U13-as leánykorosztályban. A kétnapos szegedi torna második helyén a Nyíregyháza zárt, míg a dobogó legalsó fokára a bonyhádi lányok állhattak fel.

K. N. utanpotlassport.huKözel hatvan csapat vett részt vasárnap az országos minikupa döntőjén. Volt néhány együttes, mely a szombati napot követően úgy határozott, inkább otthon marad, ám így is bőven ötven felett volt a részvevő csapatok listája. A legjobb négy közé a Bonyhád, a Vasas, a Nyíregyháza és a Budapest KRA (Központi Röplabda Akadémia) került. Előbbi kettő végül a bronzéremért vívott izzasztó csatát, hiszen a szombati nagy meleg után vasárnap is gyöngyöző homlokkal voltak kénytelenek szervát indítani a lányok.

Közel hatvan U13-as leánycsapat röplabdázott vasárnap Szegeden Fotó: MRSZ
Közel hatvan U13-as leánycsapat röplabdázott vasárnap Szegeden Fotó: MRSZ
A bronzmeccs végül hatalmas csatában a bonyádiak javára dőlt el. A döntő ütközet a Budapesti KRA és a Nyíregyháza között zajlott, s végül a minikupa győztese a fővárosi együttes lett. „Jó hangulatú, színvonalas mérkőzések voltak, a végén egy nagy eredményhirdetéssel és anyáknapi köszöntéssel. Ezzel véget ért az országos minikupa sorozat, jövő héten az országos minibajnokság döntője következik, ugyanitt Szegeden” ‒ értékelte néhány szóban a döntőnapot a szövetség utánpótlás igazgatója, Szabados István. Jövő héten tehát szintén az U13-as lányok veszik birtokba a szegedi sportcsarnokot, ám akkor már az országos minibajnokság döntője következik, ahol a tét a bajnoki cím. További korosztályos hírek RÖPLABDA a sportági aloldalunkon.