UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2018-05-06 18:00

Közeleg az Eb

Dunakeszin rendezték a serdülő fiúk kötöttfogású országos bajnokságát. A viadalon 151 birkózó mérte össze tudását az érmekért, illetve a válogatottságért. A fiúk vezetőedzője, ifj. Módos Csaba értékelte a látottakat, s szólt a korosztállyal kapcsolatos meglátásairól is.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Lezajlott Dunakeszin a serdülő fiúk kötöttfogású országos bajnoksága. A viadalon 11 súlycsoportban küzdött meg 151 birkózó a magyar bajnoki címekért, valamint a válogatottságért. Ez utóbbinak különösen nagy tétje van, hiszen idén Győrben rendezik meg a korosztály Európa-bajnokságát. Erről, s a versenyen történtekről is beszél ifj. Módos Csaba, a serdülő kötöttfogású fiúk vezetőedzője: „Nagyon színvonalasan birkóztak a srácok. Mindenki tudta, hogy mi a tét, és ez maximálisan látszott végig. Annyit elárulhatok, hogy a megméretés után körvonalazódott a fejemben a válogatott névsora, azonban ennél többet egyelőre nem szeretnék mondani.”

Forrás: birkozoszov.hu
Forrás: birkozoszov.hu
Arra azért kitért a mester, hogy kik emelkednek leginkább ki a mezőnyből: „A negyvennyolc kilogrammos Kovács Gábor már tavaly is bronzmeccsen lépett szőnyegre az Eb-n, azonban akkor alulmaradt. Technikailag, erőnlétben és taktikailag is rengeteget fejlődött azóta. Őt mindenképpen éremesélyesként tartom számon az idén. Csakúgy, mint az ötvenhét kilós Zurai Rajmondot, aki remekül érzi a párharcok ritmusát. Ellene nem lehet felkészülni. Egy embert láttam eddig hasonlóképpen kibújni az akciókból, az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok, Lőrincz Tamást.” Módos egyébként kifejtette, hogy a mostani serdülő fiúk sokkal felkészültebbek technikailag, valamint több mindent be mernek vállalni, mint ők (Lőrincz Tamás és Viktor, Bácsi Péter és társaik) annak idején, ennyi idősen. „Emelések, szaltók. Folyamatosan csinálják ezeket a fogásokat, pedig elég messze vannak még a junioroktól (akkor lenne itt az ideje). Az a legszebb az egészben, hogy alkalmasak is rá. Gond nélkül hajtják végre a komolyabb akciókat is.” A szakember végül összegezte, hogy mindössze egy nemzetközi viadalon vesznek részt a kötöttfogásúak a június 15-én rajtoló serdülő Európa-bajnokság előtt. Hozzátette: a hátralelő időszakban leginkább a támadások előkészítésére, valamint a pörgetés védésére fektetik leginkább a hangsúlyt.

SERDÜLŐ KÖTÖTTFOGÁSÚ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, DUNAKESZI A győztesek 38 kg: Mizsei Zoltán (FTC), 41 kg: Gombos Alex (FTC), 44 kg: Takács Zsolt (ESMTK), 48 kg: Kovács Gábor (Esztergomi BSE), 52 kg: Kovács Ádám (Dévaványa), 57 kg: Zurai Rajmund (Diósgyőri BC), 62 kg: Balázs Bálint (Tatabányai SC), 68 kg: Kovács Gergő (Esztergomi BSE), 75 kg: Kekenj Norbert (ESMTK), 85 kg: Varsányi László (Budapesti Honvéd SE), +85 kg: Rácz Zsombor (Vasas SC)

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.