UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2018-05-06 09:12

Szántosi újabb aranya

Az U12-esek versenye után az U13-asok között is aranyérmet szerzett a szarvasi Szántosi Dávid a Mohácson zajló újonc és serdülő országos bajnokságon. Rajta kívül még Tanács Nóra és a Huzsvár Erik, Tölgyes Dorottya páros végzett az élen a péntektől vasárnapig tartó viadal második napján.

Munkatársunktól – utanpotlassport.huAz U13-asok, illetve a serdülő vegyespárosok versenyével folytatódott a mohácsi korosztályos asztalitenisz-bajnokság. Az indulók számára ezúttal sem lehetett panasz, hiszen az újonc összevont korcsoportban 145 fiatal ragadott ütőt szombaton.

Szántosi Dávid a második aranyérmét szerezte az újonc ob-n Forrás: bmsextra.hu
Szántosi Dávid a második aranyérmét szerezte az újonc ob-n Forrás: bmsextra.hu
A fiúk versenyében a két pénteki aranyérmes, az U12-esek között első Szántosi Dávid és az U11-esek között első Kizakisz Nikolaosz vívta a döntőt. A bajnokok csatájából az egy évvel idősebb szarvasi fiú került ki győztesen, a fináléban 3:0-ra múlta felül szekszárdi riválisát. A leányok mezőnyében az U12-es versenyben második helyezett Tanács Nóra győzött. A soltvadkerti pinpongozó magabiztosan menetelt a döntőig, ahol Volentics Annát (Dunakeszi) múlta felül nagy küzdelemben 3:1-re. Az U15-ös vegyespárosok viadalán papírformasiker született. az első helyen kiemelt Huszvár Erik, Tölgyes Dorottya (KSI SE, Nyírbátori ASE) duó meggyőző fölénnyel nyerte meg a versenyt, a döntőben a Balogh Bence, Adamik Csenge (Tolna, Tatai AC) kettőst verte 3:1-re. A vasárnap a serdülők egyes és páros versenyszámával zárul az országos bajnokság.

ÚJONC ÉS SERDÜLŐ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, MOHÁCS U13. Fiúk: 1. Szántosi Dávid (Szarvasi Körös ASE), 2. Kizakisz Nikolaosz (Yorgos SE), 3. Fónagy-Árva Péter (Tiszaújvárosi SC) és Straubinger Balázs (KSI SE) Leányok: 1. Tanács Nóra (Ambrus Akadémia), 2. Volentics Anna (Dunakeszi), 3. Czeglédi Dorka (Statisztika PSC) és Letanóczki Dalma (KSI SE) Serdülő vegyespáros: 1. Huzsvár Erik, Tölgyes Dorottya (KSI SE, Nyírbátori ASE), 2. Balogh Bence, Adamik Csenge (Tolna, Tatai AC), 3. Hőgye Dániel, Volentics Anna (PTE-PEAC, Dunakeszi) és Ócsai Máté, Laskai Írisz (Ceglédi VSE, Nyíregyháza)

Részletes eredmények: ITT További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.