UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-05-06 14:50

Szépségtapasz

A magyar válogatott a Lettország elleni szombati 3‒0-s vereséget követően kiszállt a feljutásért folyó harcból a leány U19-es floorball világbajnokságon. A Svájcban megrendezett torna utolsó napján már csak egy kérdés maradt megválaszolatlan a mieink szempontjából: az elődöntős vereség után megszerezzük-e a B divízió 3. és a torna összesített 11. helyét. Ehhez Ausztriát kellett legyőzni, ami nem is jelentett különösebb akadályt.

Sztrik Martinutanpotlassport.hu A magyar leányválogatott két győzelemmel és egy vereséggel,  a csoport második helyén jutott be a legjobb négy közé a svájci U19-es floorball világbajnokságon. Ez azt jelentette, hogy a „nehézágyúnak” számító, másik ágon győztes Lettországot kell legyőzni ahhoz, hogy megmaradjanak a feljutásért és az A divíziós szereplésért szőtt álmok. A lett csapat azonban túl nagy falatnak bizonyult, így 2016 után ismét az elődöntőben vérzett el a magyar alakulat, úgyhogy vasárnapra már csak egy kérdés maradt: ki szerzi meg a két osztály összesített 11. helyét a St. Gallenben és Herisauban megrendezett nemzetközi tornán, amiért ‒ a fináléért folyó harc másik vesztesével, ‒ Ausztriával kellett megmérkőznie a mieinknek. A szombati vereség után egyáltalán nem tört meg a magyar csapat, ugyanolyan elszántsággal és akaraterővel jöttek fel a pályára a játékosok az utolsó napon is, mint korábban, így egyértelműen látszódott, hogy szépen szeretnék lezárni a világbajnokságot. A párharc aztán a mi szempontunkból indult kedvezően, már a 10. percben megszereztük a vezetést. Hét perccel később azonban válaszolni tudtak a szomszéd országbeliek, úgyhogy döntetlennel zárták a felek az első harmadot.

Szépen zárta a 2018-as küzdelmeket a magyar válogatott
Szépen zárta a 2018-as küzdelmeket a magyar válogatott
Ezt követően a Varsányi Zsuzsanna vezette gárda magasabb fokozatba kapcsolt, és a második játékrész 5. percében egy pazar góllal ismét megszereztük az előnyt. Úgy tűnt, átszakadt a gát, és a tornán eddig még nem látott fölényes játékkal a 15. percben már 3‒1, nem sokkal később pedig 4‒1 volt az állás a javunkra. Az utolsó felvonásban is folytatódott az örömjáték, hiszen újabb két gólt szereztek a mieink, így a torna legnagyobb különbségű magyar sikerével, 6‒1-s végeredménnyel zártuk a 2018-as versenykiírást és szereztük meg a B divízió 3. és a világbajnokság két osztályának összesített 11. helyét. A B divízió döntőjében a minket legyőző Lettország nyert 92-re és harcolta ki veretlenül a feljutást a magasabb osztályba. A világbajnoki döntőt délután 3 órakor rendezik, Svédország és Finnország részvételével.

B divízió, mérkőzés a 11. helyért (Herisau, Svájc) Magyarország‒Ausztria 6‒1 (1-1, 3-0, 2-0) A magyar U19-es leányválogatott kerete: Kapusok: Judák Anna, Rácz Anna Mezőnyjátékosok: Benyó Blanka, Fertőszögi Zsófia, Fülöp Anna, Galambos Eszter, Gönczi Eszter, Magyar Petra, Nánási Enikő, Nyerges Dóra, Odor Gréta, Oravecz Kinga, Pádár Kitti, Pakodi Csenge, Stipsicz Orsolya, Szalai Dóra, Tényi Anna, Tóth Marcella, Trombitás Anna, Turi-Kováts Katalin Vezetőedző: Varsányi Zsuzsanna

Amit a világbajnokságról eddig írtunk: Ütős csapat Győztes menetelés Aggódó tekintetek Szertefoszlott remények Egyéb korosztályos hírek FLOORBALLBAN a sportági aloldalunkon.