UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-05-06 12:23

Tinidobogó

Magyar szempontból remek napot zártak szombaton fiatal autóversenyzőink a nagyvilágban. A 20 éves Nagy Dániel a TCR Európa-kupa szezonnyitó versenyén a második helyen végzett, míg a 17 esztendős Keszthelyi Vivien a német Audi R8 LMS Cupban szintén felállhatott a dobogóra.

K. N. utanpotlassport.huMájus első hétvégéjén több nagy autósport-sorozat is megkezdte idei szezonját. Közülük talán a Német Túraautó Bajnokságot (DTM) kíséri a legnagyobb figyelem, ám nekünk magyaroknak nem erre, hanem ennek egyik betétversenyére, az Audi R8 LMS Cupra érdemes figyelnünk, melyben a 17 éves Keszthelyi Vivien áll rajthoz ebben a szezonban. És akkor még nem beszéltünk a TCR Európa-kupáról, ahol három ifjú magyar autóversenyző is képviseli hazánkat, Nagy Dániel (20), Tassi Attila (18) és Jedlóczky Márk (18) személyében. Utóbbi sorozat egyébként a franciaországi Paul Ricard pályán kezdte meg idei szezonját. Visszatérve Németországba, Keszthelyi nem akármilyen sorozatban versenyez 2018-ban. Az Audi R8 LMS Cup idén jött létre, azzal a céllal, hogy a leendő profi pilótákat minél jobban felkészítse, például a DTM-re. A 17 éves magyar pilóta már a szezonnyitó, hockenheimi versenyhétvége időmérő edzésén jelezte, hogy ő bizony az élmezőnyt célozta meg, hiszen az előkelő 4. pozícióból várhatta a szombati, első versenyt.

Magyar a dobogón Hockenheimben, a 17 éves Keszthelyi Vivien második lett az Audi R8-kupa első versenyén Fotó: Audi
Magyar a dobogón Hockenheimben, a 17 éves Keszthelyi Vivien második lett az Audi R8-kupa első versenyén Fotó: Audi
A futam aztán a várnál talán még jobban alakult, ugyanis a a kockás zászlót Vivien harmadiknak látta meg, ami azt jelentette, hogy a 17 éves pilóta élete első GT versenyén felállhatott a dobogó harmadik fokára. Ennyi idősen, közel 500 lóerős autóval, egy tapasztalt mezőnyben dobogóra állni... nagyszerű teljesítmény! Nem Keszthelyi volt az egyetlen, aki a magyar zászlót felhúzatta a dobogó mögé. A TCR Európa-kupa e hét végén Franciaországban, a Paul Ricard versenypályán kezdte meg 2018-as évadát. A 25 fős mezőnyben három honfitársunkért is szoríthatunk. A 20 esztendős Nagy Dániel mellett két 18 éves tini, Tassi Attila és Jedlóczky Márk képviseli a piros, fehér, zöld színeket.
Újabb Nagy-bravúr. A 20 éves Nagy Dániel 2. lett a TCR Európa-kupa franciaországi első futamán
Újabb Nagy-bravúr. A 20 éves Nagy Dániel 2. lett a TCR Európa-kupa franciaországi első futamán
Nagy számára remekül alakult a hétvége szombati napja. A M1RA Racing (mely egyébként magyar csapat, a tavalyi Túraautó-világbajnoki ezüstérmes Michelisz Norbert alakulata) színeiben versenyző 20 éves pilóta az időmérő edzésen a harmadik legjobb köridőt érte el. A rajt után aztán Dániel megelőzte Mikel Azconát, amivel rögtön egy helyet javítva a második pozícióban találta magát. Ezt követően még a győzelemre is megvolt az esélye, hiszen végig szerb riválisa, Dusan Borkovics nyomában autózott, ám végül be kellett érnie − az egyébként gyönyörűen csillogó − ezüstéremmel. Jedlóczky Márk a 15. helyen zárta a versenyt, a szombati napot végig lázasan, betegen teljesítő Tassi Attila pedig a 4. körben feladni kényszerűt a viadalt. Vasárnap folytatás következik, Keszthelyi és a három legény újra volán mögé pattan, hogy teljesítse a hétvége második versenyét. Reméljük, hasonlóan szép eredményekkel. További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.