UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2018-05-07 08:03

Tölgyes-dupla a zárónapon

Az asztaliteniszezők serdülő országos bajnokságán Tölgyes Dorottya vegyes párosban szombaton elért siker után a mohácsi viadal utolsó napján duplázni tudott: mind egyesben, mind párosban bajnoki címet ünnepelhetett. A fiúk mezőnyében Ócsai Máté volt a legjobb, míg a kettősök között a BVSC-s Krebs Levente, Fehér Balázs duó győzött.

Sztrik Martinutanpotlassport.hu A serdülők egyéni, illetve páros versenyeivel fejeződött be a mohácsi korosztályos asztalitenisz országos bajnokság. Az U15-ösök között fiú egyesben 69-en, leány egyesben 45-en álltak asztalhoz vasárnap. A fiúk versenyében a ceglédi Ócsai Máté győzött, aki a 32-es főtábla első körében a pécsiek versenyzőjét, Koós Barnabást búcsúztatta, a másodikban a klubtárs, Tótin Kristófot, majd a negyeddöntőben a KSI kiválóságát, Újvári Mátét, aki egyetlen játszmát tudott nyerni. Az elődöntő pikáns párharcot hozott, hiszen a ceglédi fiatalra a legutóbbi országos ifjúsági ranglistaversenyen ‒ MOATSZ-kupa ‒ győztes, Huzsvár Erik várt. Érdekesség, hogy a két tehetség a márciusi olasz nemzetközi serdülőbajnokságon együtt párosban és csapatban is bronzérmet szerzett. Ócsai győzelme azonban egy percig nem forgott veszélyben, 3:0-lal bejutott a döntőbe, amelyben szintén ilyen különbséggel verte a pécsi Hőgye Dánielt. A bajnoki címet megkoronázza, hogy a Ceglédi VSE pingpongozója összesen egyetlen szettet veszített a verseny során.

Tölgyes Dorottya háromszoros magyar bajnok a serdülő korosztályban
Tölgyes Dorottya háromszoros magyar bajnok a serdülő korosztályban
A leányok versenyét a vegyes párosban már diadalmaskodó Tölgyes Dorottya nyerte. A nyírbátori játékos könnyedén, szettvesztés nélkül jutott be a döntőbe, amit azzal a Tanács Nórával vívott, aki az országos bajnokság mindhárom napján asztalhoz állt, és az U12-es versenyben elért második helye után az U13-as korosztályban aranyérmes lett. Ezúttal azonban nem volt esélye, Tölgyes 3:1-re győzött, megnyerte a serdülők versenyét. A párosok viadalán a Krebs Levente, Fehér Balázs (BVSC-Zugló) kettős a döntőben, szoros csatában, öt szettben győzte le a Faragó Barnabás, Hőgye Dániel (PTE PEAC) duót, amíg az Adamik Csenge, Tölgyes Dorottya (Tatai Atlétikai Club, Nyírbátori ASE) páros a Czeglédi Dorka és Valentics Anna (Statisztika PSC, Városi Sportegyesület Dunakeszi) pár ellen aratott 3:1-es sikert a fináléban.

ÚJONC ÉS SERDÜLŐ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, MOHÁCS Serdülő. Fiúk. Egyes: 1.Ócsai Máté (Ceglédi VSE), 2. Hőgye Dániel (PTE PEAC), 3. Huzsvár Erik (KSI SE) és Balogh Bence (Fastron Asztalitenisz Club Tolna). Páros: 1. Krebs Levente, Fehér Balázs (BVSC-Zugló), 2. Faragó Barnabás, Hőgye Dániel (PTE PEAC), 3. Huzsvár Erik, Újvári Máté (KSI SE) és Balogh Bence, Ócsai Máté (Fastron Asztalitenisz Club Tolna, Ceglédi VSE). Leányok. Egyes: 1. Tölgyes Dorottya (Nyírbátori ASE), 2. Tanács Nóra (Ambrus Asztalitenisz Akadémia), 3. Czeglédi Dorka (Statisztika PSC) és Balogh Ágnes (A.S.E. Orosháza.)  Páros: 1. Adamik Csenge, Tölgyes Dorottya (Tatai Atlétika Club, Nyírbátori ASE), 2. Czeglédi Dorka, Volentics Anna (Statisztika PSC, Városi Sportegyesület Dunakeszi), 3. Hanustyák Fanni, Molnár Amanda (Női Asztalitenisz Club Nyíregyháza, BVSC-Zugló) és Laskai Írisz, Pad Franciska (Női Asztalitenisz Club Nyíregyháza, Ajkai Bányász Sportkör)

Részletes eredmények: ITT További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.