UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2018-05-07 12:06

Zöld-fehér boldogság

A juniorok és a kadétok után a serdülők egyéni országos bajnokságát is megnyerte az FTC 15 éves tőrözője Szemes Gergő. Egy nappal később pedig a csapataranyat is begyűjtötte a ferencvárosi együttessel. A lányok mezőnyében hódmezővásárhelyi és fővárosi aranyérem született a kétnapos budapesti viadalon.

B. V. – utanpotlassport.huA hét végén a Törekvés SE budapesti csarnokában tartották meg a serdülő tőrözők egyéni és csapatbajnokságát. Az U15-ösök viadalán a fiúk között 46-an, a lányok mezőnyében 43-an ragadtak fegyvert.

A junior-, kadét- és serdülőbajnok Szemes Gergő és edzője, Szabó István Forrás: Magyar Vívó Szövetség
A junior-, kadét- és serdülőbajnok Szemes Gergő és edzője, Szabó István Forrás: Magyar Vívó Szövetség
A fiúknál a papírformának megfelelően a ranglistavezető Szemes Gergő győzött, a döntőben a gyulaiak versenyzőjét, Horváth Somát múlta felül 15:9-re. Az FTC tőrözője ezzel nem akármilyen szezont zárt az országos bajnokságok terén, egyéniben aranyérmet szerzett a juniorok és a kadétok között is. Sőt csapatban is duplázott az FTC együttesével (Skorka Csongor, Szemes Gergő, Tóth Zsombor, Vid Attila), hiszen a zöld-fehérek a kadétbajnokság után serdülőben is nyertek, a fináléban a Budapesti Honvéd gárdáját győzték le 45:36-ra. A lányok között a hódmezővásárhelyi Csomorkány SE fiatalja, Wolf Eszter nyert, a döntőben a Törekvésben vívó Fenyvesi Viktóriát verte 15:9-re. Csapatban aztán már nem maradt el a hazai siker: Fenyvesi Demeter Diánával, Kalocsai Lucával és Szalai Zorkával kiegészülve visszavágott a Csongrád megyeieknek, és magyar bajnoki aranyat szerzett. A következő hétvégén újabb magyar bajnokságot rendeznek szintén Budapesten, akkor a serdülő kardozók foglalják el a pástokat.

SERDÜLŐ TŐR ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, BUDAPEST Fiúk. Egyéni: 1. Szemes Gergő (FTC), 2. Horváth Soma (Gyula), 3. Machek Vince (Budapesti Honvéd) és Molnár Endre (Szent György VE) Csapat: 1. FTC I (Skorka Csongor, Szemes Gergő, Tóth Zsombor, Vid Attila), 2. Budapesti Honvéd (Guba Zétény, Machek Vince, Tabajdi Zsombor, Takács Kornél), 3. Szigetszentmiklósi TE (Bagdány Albert, Bodó Péter, György Bendegúz, Kessler Vilmos) Leányok. Egyéni: 1. Wolf Eszter (Csomorkány), 2. Fenyvesi Viktória (Törekvés), 3. Frommer Éva Rebeka (UTE) és Kalocsai Luca (Törekvés) Csapat: 1. Törekvés I (Demeter Diána, Fenyvesi Viktória, Kalocsai Luca, Szalai Zorka), 2. Csomorkány (Molnár Réka, Papp Jázmin, Wolf Eszter), 3. FTC I (Kovács Réka, Szabó Vanda Fruzsina, Szentiványi Blanka, Zsoldosi Emília)

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.