UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-05-08 18:48

Szélsebes kamaszok

A 16 éves Kovács Bálint a nagyszerű németországi hétvége után ezúttal itthon remekelt, a gyorsasági motoros országos bajnokság második fordulóját is megnyerte az örkényi Euroringen. A H-Moto Team másik ígérete, a 15 esztendős Kakuszi Ádám a SSP300-as géposztályban végzett dobogós helyen.

K. N. utanpotlassport.huA gyorsasági motoros országos bajnokság idei második megmérettetésére az örkényi Euroringen került sor. A mezőnyben természetesen ezúttal is ott volt a H-Moto Team két fiatal ígérete, a 16 esztendős Kovács Bálint és a 15 éves Kakuszi Ádám is. Bálint − a német Suzuki-kupához hasonlóan az ob futamain is ezer köbcentis Suzuki motorral állt rajthoz, míg Ádám az ADAC Junior Cupban használt háromszáz köbcentis KTM-mel vágott neki a versenyeknek. Ádám a SuperSport300-ban volt érdekelt, és ahogy a szezonnyitó hungaroringi hétvégén, úgy az Euroringen is a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Kakuszi Ádám újabb harmadik helynek örülhetett az Euroringen Fotó: Erdélyi Károly, H-Moto Team
Kakuszi Ádám újabb harmadik helynek örülhetett az Euroringen Fotó: Erdélyi Károly, H-Moto Team
„Az volt a célom, hogy már az edzéseken is minél jobban összhangba kerüljek a motorommal és a pályával. Éppen egy éve mentem ezen az aszfaltcsíkon utoljára, így picit vissza kellett szoknom. Sikerült valóra váltanom a tervemet, előbb az időmérő edzést, majd a futamot is a legjobb háromban zártam. Az eredménynek, a mutatott formámnak és a konstans köreimnek is nagyon örülök. Újabb remek felkészülés volt ez a hétvége a nemzetközi megmérettetésekre” − mondta Ádám a verseny után. A 16 éves Bálint, ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, nagyszerűen kezdte idei szezonját. Mind a magyar bajnokság első, mind pedig a német Suzuki GSX-R Cup szezonnyitó hétvégéjén is felállhatott a dobogó legfelső fokára, ami különösképp utóbbi sorozatban számít nagy eredménynek. Az ifjú pilóta jó esélyekkel pályázik az idei felnőtt magyar bajnoki címre, kiváltképp úgy, hogy a szezonnyitó verseny után a második fordulóban sem talált legyőzőre.
Kovács Bálint az ob második versenyhétvégéjén sem talált legyőzőre Fotó: Erdélyi Károly, H-Moto Team
Kovács Bálint az ob második versenyhétvégéjén sem talált legyőzőre Fotó: Erdélyi Károly, H-Moto Team
Nagyon boldog vagyok, hogy tovább őrzöm remek formámat. Az egész hétvégét használt gumin teljesítettem, éppen ezért nagyon értékes a pole-pozícióm és az újabb futamgyőzelmem, amit nagy csatában sikerült megszereznem” − értékelt Bálint. A gyorsasági motoros magyar bajnokság hat versenyhétvégéből áll. A Pannonia-Ring után a mezőny még egy „kört” teljesít, tehát a Hungaroring mellett lesz még egy forduló az Euroringen és a már említett ostffyasszonyfai pályán is. További korosztályos hírek MOTORSPORTBAN a sportági aloldalunkon.