UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2018-05-09 18:32

Bajnokok az utakon

Tizennyolc felnőtt úszó mellett két utánpótláskorú válogatott versenyző, Milák Kristóf (18) és Késely Ajna (17) is A3-as modellt vehetett át Budapesten az Audi és a hazai sportági szövetség jóvoltából. A fiataloknak ugyan még nincs jogosítványa, de hamarosan megszerzik, így egy évig a vadonatúj modellekkel hajthatnak majd edzésre.

B. V. – utanpotlassport.Nem mindennapi támogatásban részesültek szerdán a felnőtt úszóválogatott tagjai, ugyanis a szövetség egyik legrégebbi partnerének hála húsz Audi A3-ast adtak át a hazai legjobbaknak. A szerdai ünnepélyes átadáson a sportolók közül részt vett többek között az olimpiai bronzérmes Kapás Boglárka, az ugyancsak olimpiai harmadik Kenderesi Tamás, valamint a tavalyi hazai rendezésű világbajnokságon a 4x100 méteres gyorsváltó tagjaként bronzot nyert Kozma Dominik. És jelent volt a még utánpótláskorú felnőtt vb-ezüstérmes és junior-világbajnok Milák Kristóf (18), valamint a szintén junior-világbajnok Késely Ajna (17) is.

Késely Ajna és az Audi A3-as
Késely Ajna és az Audi A3-as
Az Audi és a MÚSZ együttműködéséről az úszószövetség elnöke, Wladár Sándor mesélt honlapunknak: „Úgy gondolom, Magyarországon kevés olyan brand van, amely sikerességben, eredményességben és jövőképben is hasonlóan pozitív képet tud mutatni, mint a magyar úszósport. Az Audi pedig évtizedek alatt nagyon magas minőséget képvisel, meghatározó szerepet tölt be a magyar gazdaságban. Ezért azt hiszem, nem véletlen, hogy ez a két brand megtalálta egymást. Biztos vagyok benne, hogy erősítik egymást, és együtt szolgálják Magyarország sikerét.” A sportvezető hozzátette, a szervezetet soha nem támogatták még ilyen mennyiségű gépjárművel, amelynek – ahogyan fogalmazott: a korábbi időkkel ellentétben – mindegyike a versenyzők kényelmét hivatott szolgálni.
Milák Kristóf hamarosan az új autójával járhat edzésre Fotók: Derencsényi István
Milák Kristóf hamarosan az új autójával járhat edzésre Fotók: Derencsényi István
Wladár azt is megjegyezte, 1980-as moszkvai olimpiai győzelmét követően egy 1500-as 2103-as Zsigulit utalt ki neki az Országos Testnevelési Tanács, amely akkor hatalmas örömöt okozott számára. Bízik benne, hogy a versenyzők is hasonlóképpen állnak majd a most átvett autókkal, amelyek könnyebbé tehetik a mindennapi életüket. Kitért a két fiatalra, Milák Kristófra és Késely Ajnára is. Még nincs jogosítványuk, de egy évre ők is Audival gazdagodtak. „Kristóf és Ajna ugyan egyelőre még nem vezethetik az autókat, de eredményeik alapján mindenképpen azt gondoltuk, megérdemlik ezt a juttatást. Hamarosan egyébként megszerzik a vezetői engedélyt, addig is bárki vezetheti a kocsikat, amikor ők bent ülnek, így biztos vagyok benne, hogy profitálnak belőlük.” További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.