- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Érettségi verseny

K. N. utanpotlassport.hu [1] A balatonboglári duatlon országos bajnokság a résztvevők számára jó felkészülési lehetőség volt az év további versenyeire. A legifjabb versenyzőktől (újonc kategória) egészen a veteránokig, minden korosztály számára nyitott volt a nevezés lehetősége. Az időpont talán csak az érettségi előtt álló junior mezőny képviselőinek nem kedvezett igazán, többen nem is tudták vállalni az indulást.

A juniorokat kivéve szépszámú mezőny jött össze a balatonföldvári versenyre Fotó: MTSZ [2]

A juniorokat kivéve szépszámú mezőny jött össze a balatonföldvári versenyre  •  Fotó: MTSZ

A győzelemre esélyesek közül mindenki hozta a „kötelezőt” és dobogóra állhatott. A tavalyi U23-as triatlon Európa-bajnoki harmadik, Dévay Márk 54:23-as idejével a legjobb volt korosztályában, 24 másodperccel megelőzve Niklas Martint valamint Simon Pétert.

A tavalyi Európa-bajnoki ezüstérmes Bragmayer Zsanett szintén behúzta kategóriája versenyét. Az Equilor Team Újbuda sportolója 1 óra és 26 másodperc alatt ért célba, bő fél perccel megelőzve a világbajnoki kilencedik Sárszegi Noémit. A dobogó harmadik fokára a Budaörs versenyzője, Bicsák Flóra állhatott fel.

A Dévay-család ifjabbik sarja, Zsombor a junior mezőnyből tűnt ki, nem is kicsit. Az Alba Triatlon 18 éves versenyzője közel ötven másodpercet vert a második helyen célba érő Kanyik Andrásra. A fiúk ezen korosztályában Jankov Mátéé lett a bronzérem.

A junior lányok versenyét Mátyus Lili nyerte Bukovszki Tünde és Petrov Dorottya előtt. A teljes létszámot produkáló ifjúsági mezőnyben a fiúknál Dobi Gergő, a lányoknál pedig a tavalyi, győri ifjúsági olimpián aranyérmet szerző Horváth Karolina diadalmaskodott.

További korosztályos hírek TRIATLONBAN  [3]a sportági aloldalunkon.